НОВИНИ

Облачно с валежи

bnt avatar logo
от БНТ
06:00, 09.03.2021
Чете се за: 01:47 мин.
У нас
Слушай новината

Днес облачността от запад-северозапад ще се увеличава. В Западна България ще има превалявания от дъжд, които вечерта по високите полета и северозападните райони ще започнат да преминават в сняг. Ще духа слаб, след обяд умерен вятър от изток-североизток.

Минималните температури ще са между минус 3° и 2°, максималните - между 7° и 12°.

В планините ще превалява сняг. Ще духа слаб до умерен северозападен, след обяд югоизточен вятър. По най-високите върхове на Рила и Пирин вятърът ще е умерен до силен от запад-югозапад. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде около 3°, на 2000 метра - около минус 4°.

През нощта срещу сряда валежите ще обхванат и Централна България, а в Северозападна ще се усилят и ще са предимно от сняг. В сряда в Северна България и по високите полета на Западна ще вали сняг, а в останалата част от страната - дъжд.

До вечерта и в западната част от Горнотракийската низина дъждът ще премине в сняг. На места валежите ще бъдат значителни. Ще има виелици и ще се образуват навявания.

Температурите ще се понижават. В четвъртък валежите постепенно ще спрат, а по-късно през деня от запад и облачността ще се разкъсва и ще намалява.

В петък сутринта ще бъде доста студено с минимални температури между минус 8° и минус 3°, на места до минус 10°. През деня ще започне затопляне и максималните температури ще бъдат между 7° и 12°, по-ниски в северозападните райони.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
2995 случая на коронавирус при над 17 000 теста
2995 случая на коронавирус при над 17 000 теста
Кола блъсна пешеходци в Бяла Слатина, един е загинал
Кола блъсна пешеходци в Бяла Слатина, един е загинал