НОВИНИ

Облачно време, температурите ще се понижат

bnt avatar logo
от БНТ
06:23, 07.01.2022
Чете се за: 01:15 мин.
У нас
Слушай новината

Днес ще бъде предимно облачно, главно в Югоизточна България, с валежи от дъжд. Вятърът ще се ориентира от североизток, в Източна България до умерен.

Минималните температури са между 1° и 6°. Максималните ще бъдат между 4° и 9°, в крайните югозападни райони до 11 - 12°.

Над Черноморието ще бъде облачно с превалявания, по-значителни по южното крайбрежие. Ще духа до умерен североизточен вятър. Максималните температури ще бъдат 8 - 9°. Вълнението на морето ще бъде 2 - 3 бала.

В планините ще бъде облачно и мъгливо. Ще духа до умерен югоизточен, по най-високите върхове на Рила и Пирин югозападен вятър. Максималната температура на 1200 метра около 3°, на 2000 метра - минус 1°.

През почивните дни и в началото на новата седмица времето ще се задържи облачно с превалявания. В по-голямата част от страната ще превалява слаб дъжд, в северозападните райони - и сняг.

Повишена вероятност да са значителни по количество има в понеделник, когато и границата на снеговалежите в западната половина от страната ще се понижи до около 700-800 м.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
5525 са новите случаи на коронавирус
5525 са новите случаи на коронавирус
Ювентус и Наполи не успяха да се победят
Ювентус и Наполи не успяха да се победят