НОВИНИ

Обновената онлайн академия на БФС вече е достъпна за всички клубове и треньори

обновената онлайн академия бфс вече достъпна всички клубове треньори
Снимка: БФС
bnt avatar logo
от БНТ
13:02, 20.12.2022
Чете се за: 02:22 мин.
Спорт
Слушай новината

Една от основните стъпки в процеса по дигитализация на българския футбол, заложен като приоритет в стратегическата програма на Българския футболен съюз, бе реализирана с въвеждането в употреба на обновената онлайн академия, разработена в помощ на футболните клубове, треньори и специалисти от цялата пирамида на играта у нас. Това обяви централата на сайта си.

Пред повече от 200 участници от цялата страна главният методист на БФС Лъчезар Димов проведе началния онлайн курс по обучение за работа с академията, достъпът до която е напълно безплатен за всеки треньор или клуб от системата на футбола ни. Платформата предоставя уникална възможност за всеки член от българското футболно семейство, тъй като съдържа стотици упражнения и цели тематични тренировки, придружени от подробни описания и треньорски насоки, както и възможност за поддръжка на база данни. Едно от главните достойнства на академията е възможността треньорите сами да създават тренировки и упражнения чрез специалната програма за скициране.

Академията дава възможност да се протоколира целият тренировъчно-игрови процес, както и представянето на отделните състезатели, а също така – според нуждите на съответния клуб или треньор – да се създават различни бланки за оценяване. Други предимства са свързани с възможността за изготвяне на краткосрочни, средносрочни и дългосрочни графици на тренировки, споделяне на упражнения с други членове на клуба. Модерната платформа по холандски модел разполага и с видео портал, в който всички тренировки са анимирани, а част от упражненията са придружени от видеоматериали. Всеки треньор – независимо от професионалния си стаж и статут, може да съхранява и видеа от мачове и тренировки.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Японският олимпийски комитет преустановява популяризирането на кандидатурата на Сапоро за ЗОИ през 2030 г.
Японският олимпийски комитет преустановява популяризирането на кандидатурата на Сапоро за ЗОИ през 2030 г.
Старши треньорът на БК Монтана 2003: Надявам се тимът да зарадва публиката с победа над Бановичи
Старши треньорът на БК Монтана 2003: Надявам се тимът да зарадва публиката с победа над Бановичи