НОВИНИ

Обратно броене: В очакване на концерта на Ед Шийрън - беднякът милиардер

Какви ще са мерките за сигурност?

Айше Сали
от Айше Сали
19:40, 30.08.2024
Чете се за: 03:30 мин.
У нас
Снимка: БГНЕС
Слушай новината

Започна обратното броене на часовете до едно от най-големите музикални събития в България - концертът на британската звезда Ед Шийрън утре вечер, на стадион "Васил Левски". Близо 66 хиляди души ще аплодират музиканта, който идва у нас на върха на славата си. Но какво трябва да знаят всички, които ще бъдат на събитието, както и всички столичани - за мерките за сигурност в съботния ден.

Хиляди очакват с нетърпение концерта на Ед Шийрън в София. Други, които бяха край стадиона, още в днешния следобед успяха да го чуят. Екипът му пази в пълна тайна как ще изглежда 360-градусовата сцена, но нашият екип успя да види част от магията от покрива на БНТ.

В деня на голямото събитие публиката ще има достъп до стадиона от 4 пункта. Билетите за концерта са поименни. Разрешено е внасянето на вода до 1 литър. Капачката на бутилката ще бъде премахната на входа. На концерта няма да бъдат допускани деца до 6 години, а тези до 14 не могат да бъдат в зоната за правостоящи. Ако ви се наложи да излезете от стадиона по време на концерта, не можете да се върнете обратно. Охранителната фирма ще следи за реда на самия стадион, а служителите на СДВР - пред него и на пътя.

"В деня на мероприятието по тези заграждения и КПП-та ще бъдат полицейски служители, които ще оказват съдействие на ангажираната охранителна фирма за събитието. Охранителната фирма е с пряк ангажимент за самото мероприятие. СДВР ще обезпечава територията в централната градска част и територията на СДВР", каза гл. инспектор Иван Георгиев, началник сектор "Масови мероприятия" в СДВР.

В 12.00 ч. ще бъде спряно движението в двете посоки на бул. „Христо и Евлоги Георгиеви“ в участъка от пл. „Орлов мост“ до бул. „Драган Цанков“, както и по ул. „Гурко“ в участъка от бул. „Васил Левски“ до бул. „Христо и Евлоги Георгиеви“.

"Много е вероятно в централната градска част поетапно да бъде спирано и възстановявано и на други места пътното движение", посочи гл. инспектор Иван Георгиев, началник сектор "Масови мероприятия" в СДВР.

Организаторите очакват 66 хиляди души на стадиона.

"Основно концертното събитие ще бъде посетено от българи. Разбира се ще има малка част от чужбина, но това са хора, които са го съчетали с почивка на нашето Черноморие и евентуално и те ще бъде горе-долу 5-7% от капацитета или може би 4000-5000 зрители ще бъдат чужденци", каза гл. инспектор Иван Георгиев, началник сектор "Масови мероприятия" в СДВР.

Концертът започва в 18 ч., а пунктовете ще бъдат отворени два часа по-рано. След концерта градският транспорт ще се движи по-начесто.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube
Вече може да ни гледате и в TikTok
Намерете ни в Google News

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
"Как казваш на едно дете, че сестра му вече я няма?" - пореден ден агресия в Украйна
"Как казваш на едно дете, че сестра му вече я няма?" - пореден ден агресия в Украйна
Загорчич: Надявам се в следващия мач да сме по-сериозни
Загорчич: Надявам се в следващия мач да сме по-сериозни