НОВИНИ

Обзор Ден 7 в леката атлетика: Финал за Тихомир Иванов и изненадващи шампиони (ВИДЕО)

Втори олимпийски финал в кариерата на българина

Тихомир Иванов
Снимка: Startphoto.bg
bnt avatar logo
от БНТ
10:05, 08.08.2024
Чете се за: 02:00 мин.
Спорт
Слушай новината

Тихомир Иванов се класира за втори олимпийски финал в своята кариера. След Рио де Жанейро през 2016 година българинът отново ще бъде сред най-добрите 12 в скока на височина, след като преодоля 2:24 в своя втори опит. Така той ще стартира сред най-добрите състезатели в дисциплината тази събота в търсене на подобряване на позицията си от Рио, която беше десета.

Състезанието в сряда вечер поднесе много емоции и изненадващи шампиони. В хвърлянето на диск световният рекордьор Миколас Алекна подбори олимпийското постижение на баща си – Вергилиюс с 69:97 метра. Само на 8 сантиметра по-добро постижение от това на легендарния литовец.

В следващия опит обаче ямаецът Роджи Стона докосна 70-метровата граница и тези 3 сантиметра донесоха титлата на дискохварляча. Бронзовото отличие отиде при австралиеца Матю Дени. На 400 метра Кунси Хол в последните метри с феноменално бягане успя да извоюва победата пред Матю Хъдсън-Смит. Личен рекорд за американеца от 43:40 секунди Хъдсън-Смит подобри с 3 десети рекорда на Европа 43:40 секунди, но те му стигнаха само за среброто. Бронзът е за Музала Самуконга от Замбия с 43:74 секунди.

Нина Кенеди спечели златото в овчарския скок с 4.90 метра. Световната шампионка от 2023 година победи Кейти Муун, която триумфира в Токио и с която Кенеди раздели световната титла през миналата година. Муун постигна 4.85 метра. Също толкова и за Алиша Нюман, която спечели бронза.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Гледайте НА ЖИВО спорт безплатно на:

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Пеевски коментира искането за оставка на Антон Славчев
Пеевски коментира искането за оставка на Антон Славчев
Протест заради липса на вода за питейни и битови нужди в дупнишкото село Самораново
Протест заради липса на вода за питейни и битови нужди в дупнишкото село Самораново