НОВИНИ

Очаква ни съществено захлаждане през новата седмица

bnt avatar logo
от БНТ
20:35, 07.11.2021
Чете се за: 01:42 мин.
У нас
Слушай новината

След временно подобрение на видимостта, през нощта в много райони, главно в низините, котловините и около водните басейни, отново ще се образуват мъгли. Минималните температури в първия ден от работната седмица ще бъдат между 7 и 12 градуса, на морския бряг – от 12° до 14°.

Ще духа слаб южен вятър и максималните температури ще се повишат с градус-два, в сравнение с днес, и ще бъдат между 16 и 23 градуса. В по-голямата част от страната ще преобладава слънчево време, но в следобедните часове облачността ще започне да се увеличава, до вечерта в северозападните райони ще завали.

И в планините облачността ще се увеличава, но ще остане почти без валежи и все още необичайно топло за сезона. Вятърът ще бъде умерен, от югозапад.

Топлата въздушна маса, настанила се над Балканите, е причина за високите за ноември температури, но и за условията за температурни инверсии и трайни мъгли в низините. Застудяване и валежи ще има в северозападните части от полуострова, както и на Апенините. Причината – поредният средиземноморски циклон. Друг циклон ще определя дъждовното време в североизточните части от Европа, където застудяването ще продължи.

Съществено понижение на температурите се очаква и у нас през новата седмица, а във вторник ще има и валежи, на повече места в Северна и Източна България. Ще бъде и много ветровито, с умерен, временно силен северозападен вятър.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
COVID-19 и депресии: Все повече хора търсят специализирана помощ
COVID-19 и депресии: Все повече хора търсят специализирана помощ
Какво става с 228-те машини - разяснения от институциите
Какво става с 228-те машини - разяснения от институциите