НОВИНИ

Очакват ни облаци и слаби валежи, а през уикенда повече слънчеви часове

bnt avatar logo
от БНТ
21:03, 29.09.2021
Чете се за: 02:20 мин.
У нас
Слушай новината

По-хладно от обичайното за сезона беше времето днес. Във Враца максималната температура беше едва 12°, в Ловеч, Монтана и Кнежа 13°. По-топло беше по Черноморието и в югозападните райони от страната, където вятърът е от югоизток. На много места имаше и ръмежи, а на Мусала преваля и сняг.

През нощта слаби валежи ще има в Югозападна България и по Черноморието. Утре минималните температури ще бъдат между 8 и 14 градуса, в София - около 10°.

Максималните температури слабо ще се повишат и в повечето райони ще бъдат между 17 и 22 градуса. Ще бъде облачно, но валежи ще има на малко места и ще бъдат слаби. Ще продължи да духа слаб, в Югоизточна България и по Черноморието, умерен вятър от изток-североизток.

И на морския бряг облачността ще е значителна, а на места слабо ще превали. Ще бъде много ветровито с умерен, временно силен североизточен вятър. Вълнението на морето ще се усили и ще бъде 3 - 4 бала, след обяд на места по южното крайбрежие и до 5 бала, при което височината на вълните е от 2,5 до 4 метра.

В планините ще бъде облачно и мъгливо, на места със слаби превалявания от дъжд, а по най-високите части от сняг. Ще духа слаб до умерен вятър от север-североизток. Максималните температури в курортите ще са от 9° на Алеко до 15° в Банско.

В по-голямата част от Балканите облачността ще е значителна и на места в западната половина от полуострова ще превалява дъжд.

Под влиянието на обширен антициклон в Източна Европа ще бъде слънчево, в сутрешните часове с мъгли. Със значителна облачност и валежи ще е на Британските острови, в Централна Европа и на Скандинавския полуостров.

У нас и в петък слаби превалявания ще има главно в Югозападна България и по Черноморието. През почивните дни се очакват повече слънчеви часове. Минималните температури ще продължат да се понижават, но максималните ще тръгнат нагоре.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Кои са призьорите на фестивала за игрално кино "Златна роза" във Варна?
Кои са призьорите на фестивала за игрално кино "Златна роза" във Варна?
Волейболистите ни до 21 години с поредно поражение
Волейболистите ни до 21 години с поредно поражение