НОВИНИ

22 партии и 7 коалиции ще участват в изборите на 14 ноември (ОБЗОР)

Вера Александрова
от Вера Александрова
19:45, 29.09.2021
10563
Чете се за: 03:27 мин.
Политика
Слушай новината

Край на регистрациите в ЦИК за изборите 2 в 1. В 17.00 часа изтече крайният срок за това. И така на 14 ноември за вота на избирателите ще се борят общо 22 партии и 7 коалиции.

"БСП за България" се регистрира за участие в парламентарните и президентските избори. Корнелия Нинова потвърди, че левицата ще подкрепи Румен Радев и Илияна Йотова за втори президентски мандат, макар че от партийните структури има и други номинации. Целта на БСП е след изборите да бъде съставено стабилно правителство, което да решава сериозните проблеми пред страната. Нинова е убедена, че без БСП правителство не може да бъде съставено в следващия парламент.

"Тръгваме към тези избори с увереност, но и с чувство на отговорност. Увереност, че промяната ще стане. Но и чувство на отговорност, че трябва да дадем стабилност и сигурност на България и на народа си в тези тежки времена, които се задават", заяви тя.

"Демократична България" се регистрира в ЦИК за изборите

"Демократична България" също подаде документи в ЦИК за двата вида избори. Обсъждат издигането на свой кандидат-президент, но още нямат окончателно решение. Целта им за парламента - да са в първата двойка или тройка след вота.

"Трябва да започнем да мислим как най-накрая да спечели България. И това може да стане само когато имаме ясно демократично мнозинство, а това може да бъде гарантирано само от ДБ", коментира съпредседателят на коалицията Христо Иванов.

Волен Сидеров ще се кандидатира за президент

"Атака" издига кандидатурата на Волен Сидеров за президент. Ще участват и в парламентарните избори с обяснението.

"Някой трябва да оказва съпротива срещу здравния фашизъм, срещу цялото колонизиране на страната ни, срещу икономическия геноцид в резултат на колонизацията, срещу това, че ни превръщат във фронтова държава в геополитически сблъсък на Америка с Русия", обясни Сидеров.

Цветан Цветанов и Петър Москов се явяват в коалиция на изборите с кандидатпрезидентска двойка

Партиите на Цветан Цветанов и на Петър Москов ще се явят заедно на предстоящите избори в коалиция под името "Национално обединение на десницата". Ще издигнат кандидат-президентска двойка, но имената им ще обявят по-късно. Ще се борят за ясно разграничение на лявото и дясното в политиката .

"Пазим истинската, реална координатна политическа система - ляво, дясно и центъра, защото размиването на тази координатна система означава, че някой има задкулисни интереси и концентриране на власт в една личност или една институция", каза Цветан Цветанов.

"Ясно позициониране по линията ляво - дясно и ясно отношение към миналото през активно лустрационно законодателство", допълни Петър Москов.

Крайният срок за регистрация на инициативни комитети изтича на 4 ноември.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Кристиан Вигенин: В следващия парламент няма да е възможно правителство без БСП
Кристиан Вигенин: В следващия парламент няма да е възможно правителство без БСП
Деян Станкович ще е доволен на равенство срещу Лудогорец
Деян Станкович ще е доволен на равенство срещу Лудогорец