НОВИНИ

Очакват се дъждове и опасно силен вятър

bnt avatar logo
от БНТ
12:57, 31.01.2021
Чете се за: 02:37 мин.
У нас
Слушай новината

Днес облачността ще продължи да се увеличава и вплътнява. Вечерта в западните райони ще завали дъжд. Максималните температури ще бъдат между 8° и 13°. Ще духа слаб до умерен юг-югозападен вятър, който вечерта и през нощта ще се усили.

Обявено е предупреждение от първа степен за опасно силни пориви на вятъра, особено в източните и планинските райони, които ще достигнат на места до около 90 км/час.

През нощта ще е предимно облачно, на много места в Западна и Централна България с валежи от дъжд. Минималните температури ще са между 1° и 6°, в Югоизточна България до 8-10°.

Утре сутринта в Западна България валежите ще спират и облачността от запад ще започне да се разкъсва и намалява. Над Източна България ще е предимно облачно с валежи от дъжд, които вечерта ще спрат. В източните и южните райони ще продължи да духа силен юг-югозападен вятър. В западната и централна част от Дунавската равнина ще е почти тихо, сутринта ще се образуват мъгли и там дневните температури ще останат по-ниски. В останалата част от страната максималните ще са предимно между 10° и 15°, в София - около 12°.

И в планините ще е много ветровито. В Източна Стара планина, Странджа-Сакар и Източните Родопи ще духа силен до бурен югозападен вятър. В планините на Западна България сутринта валежите, предимно от сняг, ще спират, облачността ще намалее, но ще се задържи значителна. Максималните температури на Алеко ще достигнат до около 0 градуса, В Боровец и Пампорово - около 4-5 градуса, а в Банско - 6° .

Във вторник и сряда вятърът ще стихне в много райони. В Дунавската равнина ще бъде със значителна облачност или с мъгла, които в отделни райони ще се задържат по-дълго и там дневните температури ще остават под 8°-10°. На отделни места, главно в Южна България, ще превали слаб дъжд. В сряда над планините и планинските райони, а в четвъртък и петък над по-голямата част от страната облачността ще намалее до предимно слънчево време. Дневните температури бавно ще се повишават и максималните в отделни райони ще достигат до 16°-18°.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Хебър обърна Добруджа за шести пореден успех в Суперлигата
Хебър обърна Добруджа за шести пореден успех в Суперлигата
Ресторантьорите се отказаха от протестно отваряне на 1 февруари
Ресторантьорите се отказаха от протестно отваряне на 1 февруари