НОВИНИ

Още двама водещи американски тенисисти отказаха участие в Sofia Open

Себастиан Корда, Макензи Макдоналд и Алехандро Давидович Фокина няма да играят в София

Себастиан Корда
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БТА
14:50, 02.11.2023
Чете се за: 02:25 мин.
Спорт
Слушай новината

Себастиан Корда (САЩ) отказа участие на турнира по тенис от сериите АТП 250 Sofia Open 2023, който ще се състои от 4 до 11 ноември в "Арена София" и зала "София".

23-годишният Корда, който е 24-и в световната ранглиста в момента, трябваше да бъде поставен под номер 7 според предварителните заявки, но в последния момент прецени да не играе на надпреварата на твърда настилка в българската столица.

Американецът направи добър сезон 2023, в който се изкачи до рекордното в кариерата си 23-о място в средата на миналия месец. Той не успя да спечели титла, но достигна до два финала в Тура - в Аделаида през януари и в Астана в началото на октомври. В турнирите от Големия шлем Корда направи най-добро представяне в Австралия през януари, достигайки до четвъртфиналите.

Още един представител на САЩ - Макензи Макдоналд, 42-и в класацията на АТП, също отказа участие в Sofia Open 2023. Макдоналд снощи отпадна във втория кръг на надпреварата от сериите "Мастърс" в Париж след поражение от четвъртия в света Яник Синер (Италия) със 7:6(6), 5:7, 1:6.

Така четирима от водещите американски тенисисти, които бяха заявили желание да играят, няма да пристигнат в българската столица след отказите по-рано през седмицата на Франсис Тиафо и на Бен Шелтън.

Испанецът Алехандро Давидович Фокина, 28-и в света, който трябваше да бъде сред поставените на турнира в София, реши да пропусне надпреварата и оттегли заявката си в последния момент.

Заместници на отказалите се на този етап са Маркос Хирон (САЩ, 59-и в класацията на АТП), Фабиан Марожан (Унгария, 61) и Александър Шевченко (Русия, 63).

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Иван Станев: Лесни групи и лесни съперници в Шампионската лига няма
Иван Станев: Лесни групи и лесни съперници в Шампионската лига няма
Закъснения на полетите от летището в Брюксел заради бурята "Киърън"
Закъснения на полетите от летището в Брюксел заради бурята "Киърън"