НОВИНИ

Иван Станев: Лесни групи и лесни съперници в Шампионската лига няма

Капитанът на Нефтохимик е уверен, че за тима предстоят трудни изпитания в надпреварата

ВК Нефтохимик 2010 Бургас
Снимка: Startphoto.bg
bnt avatar logo
от БНТ
14:58, 02.11.2023
Чете се за: 03:00 мин.
Спорт
Слушай новината

Капитанът на ВК Нефтохимик 2010 – Иван Станев, говори пред официалния сайт на клуба, след като позатихнаха емоциите от класирането на носителите на титлата ни за втората фаза от квалификациите за Шампионската лига.

Според него няма лесни опоненти в надпреварата.

„В дните от неделя се наслушах на много мнения, че със загубата от Будва сме отишли в по-трудната група от втория кръг – с Олимпиакос, Аркада Галац, Прометей, а другата – със сръбския Партизан, испанския Лас Палмас и Инсбрук (Австрия), била по-лесна. Лесни групи и лесни съперници в Шампионската лига няма! Това трябва да е ясно. Аз го знам, защото съм минал през редица мачове и мога да уверя всеки, че е така. От друга страна при една такава загуба като от Будва, за която аз лично нямам обяснение, се виждат грешките, които не трябва да допускаш отново в бъдеще. Това е може би най-положителната страна на едно подобно поражение“, каза разпределителят, който е и играещ помощник-треньор.

Нефтохимик ще се бори за класиране в групите на Шампионската лига в Румъния от 10 до 12 ноември. Първият тим в турнира със сигурност печели място в същинската фаза на Шампионската лига, нашият отбор може да се класира и като втори, ако е с по-добри показатели от подгласника на победителя в другата група.

Утре на Нефтохимик предстои да изиграе втория си мач за първенството – като гост на Добруджа. Срещата е от 17,30 часа в зала „Добротица“.

„Влизаме в месец със сгъстен цикъл, защото заради Шампионската лига ни бяха отложени два мача от нашето първенство – с Раковски и Берое. Ще играем почти през три дни – отделно в Шампионската лига в Румъния играем три дни поред, ще имаме много пътувания. Но затова сме 14 души. Аз например много се радвам, че на моя пост имам до себе си такъв човек като Светослав Станков. Той има качества, изгаря от желание, винаги можеш да разчиташ на него“, завърши 38-годишният Станев.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Йордан Йовчев попадна сред звездната селекция посланици на Sofia Open
Йордан Йовчев попадна сред звездната селекция посланици на Sofia Open
Още двама водещи американски тенисисти отказаха участие в Sofia Open
Още двама водещи американски тенисисти отказаха участие в Sofia Open