НОВИНИ

Още две български олимпийки потеглиха към Токио

Антоанета Костадинова и Селин Али
Снимка: БОК
bnt avatar logo
от БНТ
22:06, 19.07.2021
Чете се за: 02:15 мин.
Спорт
Слушай новината

Още двама олимпийци от българската делегация заминаха за Токио тази вечер. Два дни след като Мария Гроздева отпътува за Япония, още две момичета от националния тим по спортна стрелба потеглиха към олимпийската столица - Антоанета Костадинова и Селин Али.

За Антоанета Костадинова това ще бъде трето участие на големия спортен форум след Рио де Жанейро и Лондон. За 18-годишната Селин Али Олимпиадата в Токио ще е дебютна.

„Всяка Олимпиада е различна за себе си. В Лондон ми беше първата Олимпиада. Много смесени чувства имаше тогава, не знаех какво да очаквам. В Рио де Жанейро вече беше по-осъзнато. Там вече разбираш какво се очаква от теб и какво трябва да направиш. Много ми тежаха всички тези очаквания, които имаше към мен. Сега няма очаквания и се надявам само да свърши тази Олимпиада, и да се върнем живи и здрави. Това няма да е Олимпиада като Олимпиада, това няма да е празникът, на който сме свикнали по принцип. Това ще е като един въпрос за нас, не очаквам някакви приятни събития да се случат“, сподели Антоанета Костадинова.

„Щом си на такъв голям формат, значи трябва да има някакви цели, които да преследваш. Всеки един спортист си мечтае за Олимпиада и трябва да имаш някакви цели. Аз ще се боря само да представя себе си и България много достойно там“, каза преди отпътуването Селин Али.

Състезанията в спортната стрелба стартират още на 25 юли и можете да ги гледате на живо по БНТ, както и в спортната секция на bntnews.bg.

Последвайте нашата общност "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Голямата часова разлика се отразява на Дейвид Хъдълстоун
Голямата часова разлика се отразява на Дейвид Хъдълстоун
Румен Радев: Българската дипломация умело защитава националния интерес
Румен Радев: Българската дипломация умело защитава националния интерес