НОВИНИ

Още малко по-топло ще бъде утре

Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
21:02, 26.01.2022
Чете се за: 02:12 мин.
У нас
Слушай новината

Не толкова студено беше тази сутрин в сравнение с вчера. След минус 16° днес минималната температура в София е минус 12°, а на морския бряг - около минус 2°.

По-високи са и максималните температури днес, в по-голямата част от страната между 1° и 6°, във Видин 8°. Под нулата остана и днес в София, Благоевград и Кюстендил.

Утре затоплянето ще продължи. Минималните температури ще бъдат между минус 6° и минус 1°, в София - около минус 3°, а максималните – в повечето райони от 4° до 7°, в столицата - около 3°. Ще духа умерен вятър с посока от запад-северозапад. Облачността ще се разкъсва и намалява, по-съществено в следобедните часове.

По Черноморието облачността ще е променлива. Вятърът ще умерен, с посока от запад, а вълнението на морето ще е слабо.

В планините вятърът ще отслабне и ще е умерен, от северозапад. Дневните температури още малко ще се повишат и максималните в курортите ще са между минус 6° и минус 2°. Ще бъде облачно, а на отделни места ще прехвърча и слаб сняг. Повече слънце ще има в следобедните часове.

Ще продължи затоплянето и навсякъде на Балканите, но температурите ще останат по-ниски от обичайните за сезона, особено в южните части от полуострова. Слабо затопляне предстои на Апенините, Пиринеите и в страните от Централна Европа. Захлаждане се очаква на Британските острови, както и в северните райони от континента, където на места ще има и значителни валежи от дъжд и сняг.

Повсеместни валежи от дъжд и сняг се очакват и у нас, в началото на новата седмица.

Преди това в петък затоплянето ще продължи и на места ще има стойности над 10°. През почивните дни ще остане ветровито и по-често облачно, но без съществени валежи. След временно понижение на максималните температури в събота, в неделя те отново ще тръгнат нагоре.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
МОН: Не е вярно, че в страната има 49% болни ученици
МОН: Не е вярно, че в страната има 49% болни ученици
Ключов доклад може да реши съдбата на Борис Джонсън като премиер
Ключов доклад може да реши съдбата на Борис Джонсън като премиер