НОВИНИ

Още по-топло време утре

bnt avatar logo
от БНТ
20:25, 03.03.2021
Чете се за: 02:27 мин.
У нас
Слушай новината

Съществено застудяване ни очаква през почивните дни, но преди това още два дни с необичайно високи за началото на март температури. 20 градуса беше днес във Видин и Пазарджик, 18 градуса в Пловдив, 16 градуса в София.

Съществено по-хладно остана по Черноморското ни крайбрежие, където вятърът беше от морето, което е с температура около 9 градуса, колкото е максималната температура в Ахтопол днес.

Утре вятърът в Източна България и на морския бряг ще бъде от югозапад и
температурите и там ще се повишат и ще бъдат от 14 до 17 градуса, в останалата, по-голяма част от страната между 17 и 22 градуса, в София - около 19 градуса. Ще е предимно слънчево, в сутрешните часове на отделни места в Източна България и по поречието на Дунав с краткотрайни мъгли. Минималните температури ще са между минус 2 и 4 градуса.

В планините времето ще е слънчево, след обяд с временни увеличения на облачността. Максималните температури по-най-високите върхове ще са от минус 1 до 1 градуса, а в курортите от 4 градуса на Алеко, около 10-12 градуса в Боровец и Пампорово. Ще духа умерен вятър от запад-северозапад. Остава голяма опасността от лавини извън обработените ски писти.

За разлика от безоблачното време на Балканите плътна облачност покрива много райони от Западна и Централна Европа. И утре на много места в Испания, Франция и Германия ще бъде с валежи, предимно от дъжд. Сняг ще вали в Европейска Русия и Прибалтика. На Балканите ще бъде слънчево, а затоплянето ще продължи.

У нас в петък ще остане все още необичайно топло за сезона, но ще започне увеличение на облачността в събота ще бъде предимно облачно, на места със слаби валежи, отначало от дъжд, който с продължаващото застудяване, в Североизточна България, и в Предбалкана, ще преминава в сняг. Очакванията са валежите бързо ще спират.

В неделя ще е почти без валежи и ще има повече слънчеви часове, но ще бъде по-студено от типичното за март. В понеделник ще започне затопляне.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Как жените са участвали в Освобождението на България - разказ за нежната сила във войната
Как жените са участвали в Освобождението на България - разказ за нежната сила във войната
София отдаде почит на загиналите за свободата на България
София отдаде почит на загиналите за свободата на България