НОВИНИ

Корнелия Нинова: Духът на гордост и свободолюбие днес ни събира в едно

Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
19:29, 03.03.2021
Чете се за: 02:10 мин.
У нас
Слушай новината

Лидерът на БСП Корнелия Нинова поздрави българите с националния празник. Тя се включи в честванията в Пловдив.

"Честит празник на свободата на всички българи, поклон пред българските и руските воини, загинали в Руско-турската освободителна война, дълбок поклон пред българските опълченци, които дадоха живота си, за да го има отечеството ни", каза Нинова и допълни:

"Днес всеки българин, където и да се намира по света и тук, носи в сърцето си частица гордост и свободолюбие, обръщам се към всички сънародници, да е честит празника ни, този дух на гордост и свободолюбие днес ни събира в едно. Днес имаме нужда от този дух, защото много страхове отнемат от силата ни. Нека да се обединим да ги преодолеем заедно да подадем ръка на слабите, на уплашените, заедно да минем през трудностите и да бъдем единен, горд, достоен и свободен народ. Защото свободата, това е развитие – и за България, и за народа ни. Честит празник!", пожела Нинова.

Лидерът коментира и въпроса за разединението едни да са на Шипка, други не:

"Предпочитам на днешния ден да не коментирам въпроси, които са по-скоро политически въпроси на разделението, нека днес да отпразнуваме празника, нека да вдигнем този български дух на свободолюбие, на гордост. От утре има време и за правене на политика", каза лидерът на БСП.

По думите й разединението може да се преодолее с общи ценности и идеали, които обединяват всички ни независимо от различието. "Достойнството на българския народ, българският национален интерес е нещо, което може да събира, стремежът ни за развитие, за растеж напред е нещо, което може да обединява. Нека на днешния ден да говорим за това", призова Нинова.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
3 март под вода - водолази издигнаха българския трибагреник
3 март под вода - водолази издигнаха българския трибагреник
Европейската прокуратура пред БНТ: Чакаме допълнителна информация от българските власти
Европейската прокуратура пред БНТ: Чакаме допълнителна информация от българските власти