НОВИНИ

Слънчево и топло остава времето през целия празничен ден

bnt avatar logo
от БНТ
12:58, 03.03.2021
Чете се за: 03:00 мин.
У нас
Слушай новината

Днес ще бъде слънчево, като в близките часове над източните райони ще има временни увеличения на облачността. Ще бъде по-топло, в сравнение с вчера, с максимални температури между 13° и 18°, малко по-ниски в източните райони и по Черноморието, а в София - около 14°. Ще духа слаб до умерен северозападен, в Източна България североизточен вятър, но до вечерта в много райони ще стихне.

През нощта ще се задържи безоблачно. В сутрешните часове на отделни места в Източна България и по поречието на Дунав ще се образуват краткотрайни мъгли. Минималните температури ще са между минус 2° и 3°.

И утре ще е предимно слънчево. Ще е и доста топло за периода. Максималните температури ще са между 15° и 20°, в София - около 19°. Ще духа слаб, в Източна България до умерен вятър от запад-югозапад.

В планините времето ще е слънчево, след обяд с временни увеличения на облачността. Максималните температури по-най-височките върхове ще са от минус 1 до 1 градуса.

В курортите - от 4° на Алеко, около 10-12° в Боровец и Пампорово и до 15° в Банско. Ще духа умерен вятър от запад-северозапад. Остава голяма опасността от лавини извън обработените ски писти.

Затоплянето ще продължи и на целия Балкански полуостров. Ще бъде слънчево. В сутрешните часове на отделни места в низините ще има краткотрайни мъгли.

Над Западна и Централна Европа ще преобладава облачно време. На места във Франция, Португалия и Германия ще превали дъжд, а в средноевропейските страни - сняг. Облачно, на много места с валежи от сняг ще е времето в Европейска Русия, Прибалтика и Северна Европа. Над Централното Средиземноморие и над по-голямата част от Пиренейския полуостров ще бъде предимно слънчево.

У нас в петък облачността ще се увеличи. Ще е все още топло, с дневни температури на места до 18°-20°. През нощта срещу събота вятърът ще се ориентира от север-северозапад, ще се усили и с него бързо ще нахлуе по-студен въздух. В събота ще бъде предимно облачно, на места със слаби валежи, отначало от дъжд, в планините над 1100-1200 м - от сняг. С продължаващото застудяване, и в Североизточна България, и в Предбалкана, дъждът ще преминава в сняг, но валежите бързо ще спират. В неделя ще е почти без валежи и ще има повече слънчеви часове, но ще бъде студено за периода. В началото на следващата седмица температурите ще се повишат.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
България празнува 143 години от Освобождението си (Снимки)
България празнува 143 години от Освобождението си (Снимки)
Ани Вангелова се класира за основната схема в Анталия
Ани Вангелова се класира за основната схема в Анталия