НОВИНИ

Остава 14-дневната карантина за влизащите у нас от Турция

bnt avatar logo
от БНТ
16:20, 15.06.2020
17893
Чете се за: 00:47 мин.
У нас

Няма много желаещи да влязат у нас от Турция с автомобили или автобуси, след като преди няколко дни паднаха ограниченията на границата с южната ни съседка.

14-дневната задължителна карантина, на която подлежат хората, решили да останат на наша територия, действа възпиращо на пътуващите.

Освен тежкотоварни автомобили, които по време на пандемията не са спирали работа, сега от Турция в посока Централна и Западна Европа трафикът е от транзитно преминаващи през нашата страна. Все още не са възстановени обичайните редовни линии от България до редица турски градове.

Д-р Велина Мавродиева, гл. инспектор в РЗИ - Хасково: Ние сме на 12 часови смени, има по пет-шест автобуса, има дни с 1-2 автобуса, но все още редовните линии не са започнали интензивна работа. Надяваме се до 30-ти да приключи нашата дейност тука, защото ни е доста натоварено.

В един от автомобилите отправили се към Турция, пътуват българи с двойно гражданство. Те прибират свои роднини, дошли от Лондон тази сутрин. Планират в следващите месеци да останат всички заедно в Бурса.

Те обясняват, че като са слезли от самолета са подписали декларация, че транзитно минават към Турция, заради, което са им разрешили да напуснат България.

На всички гранични пунктове с Турция при основателни съмнения за здравословното състояние на влизащите е предвидено да се правят безплатни тестове за установяване на наличието на коронавирус.

Транзитнопреминаващите имат на разположение 24 часа, за да напуснат страната ни.

Автор:Мариела Хубинова

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Борисов коментира телефонния запис, за който се твърди, че е негов
Борисов коментира телефонния запис, за който се твърди, че е негов
Военноморското училище във Варна вече е с модерен център за спасяване на море
Военноморското училище във Варна вече е с модерен център за спасяване на море