НОВИНИ

Остава мъгливо, но с високи за сезона температури

bnt avatar logo
от БНТ
21:28, 02.02.2021
Чете се за: 02:22 мин.
У нас
Слушай новината

В широки граници бяха днес температурите в страната - от 3-4° в Дунавската равнина, където видимостта остана намалена почти през целия ден, до 18° градуса в Ахтопол и Сандански, в София максималната температура беше колкото и вчера - 16°.

И през следващите дни ще температурите ще останат високи за началото на февруари, като най-топло се очаква да бъде в четвъртък, когато в цялата страна се очакват стойности между 13° и 18°.

Но акцент във времето остава мъглата. И през следващото денонощие ще е почти тихо и в Дунавската равнина и в източната част на Горнотракийската низина видимостта ще е намалена. Минималните температури ще са между 0° и 5°, а максималните в местата с трайни мъгли - между 2° и 7°. Над останалите райони облачността ще се разкъса и след обяд над югозападната половина от страната ще е предимно слънчево и там тампературите ще са около 15-16 градуса.

В планините ще е предимно слънчево и топло с температури следобед дори и по-най-високите върхове около и малко под нулата, а в курортите от 8 до 12 градуса, на Алеко около 2 градуса. Поради затоплянето, опасността от лавини извън обработените писти остава много висока.

Мъглите утре ще се задържат най-дълго в северната половина от Балканите, там дори ще преръмява и температурите ще са по-ниски температури. В планините и планинските райони ще е слънчево и топло. Дъжд ще вали в Западна и Централна Европа, а в северните части на Британските острови, в Дания и Прибалтика дъждът ще преминава в сняг. Дъжд утре и в северозападната половина от Пиренеите и в Северна Италия.

У нас в четвъртък северозападният вятър ще разсее навсякъде мъглите и над цялата страна времето ще е слънчево и топло. В петък и събота ще се задържи слънчево, но в часовете преди обяд отново в равнинната част от страната ще е мъгливо. В неделя ще има повече облаци, но малка вероятност за валежи.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Балкан не допусна отпускане и победи Ямбол
Балкан не допусна отпускане и победи Ямбол
Чехия въвежда отрицателен тест за COVID-19 при влизане в страната
Чехия въвежда отрицателен тест за COVID-19 при влизане в страната