НОВИНИ

Остава опасността от гръмотевични бури и градушки

bnt avatar logo
от БНТ
20:52, 13.05.2021
Чете се за: 02:35 мин.
У нас
Слушай новината

Слънце, дъжд, гръмотевични бури и градушки - и в близките дни тези явления ще присъстват в прогнозата. Информация за градушка има до момента в Пловдив, както и в област Монтана - селата Бъзовец и Долно Церовене.

Градушка в Пловдив

И в близките часове на много места ще има валежи, временно интензивни и придружени и от гръмотевици. Остава опасността и от градушки. След полунощ облачността навсякъде ще намале и утре денят ще започне със слънчево време. Минимални температури ще бъдат между 8° и 13°, максималните - между 22° и 27°, в комбинация със слаб до умерен западен вятър.

По Черноморието вятърът ще от юг, температурите ще се повишат и ще бъдат от 20° до 24°. Температурата на морската вода е 14 - 16°.

През втората половина на деня отново на много места ще има валежи, на места интензивни и придружени от гръмотевици. За разлика от днес, утре вероятността за градушки е по-голяма в Югоизточна България.

И в планините, след слънчевото начало на деня, в следобедните часове на много места ще превали и прегърми. И там ще има райони със значителни количества. Ще духа умерен западен вятър. Максималните температури в курортите - от 9° до 15°.

Слънчево, но по-хладно от обичайното ще бъде утре в Испания. Останалата, по-голяма част от Европа, остава под влияние на обширен многоцентров циклон и в много райони ще има дъжд и гръмотевици, а в северните части от континента ще продължи да превалява сняг.

Дъжд, гръмотевични бури и градушки се очакват и на много места на Балканите. Слънчево ще се задържи в южните райони от полуострова, включително и в Гърция, а температурата на морската вода по крайбрежието на южната ни съседка е от 18° до 20°.

У нас през почивните дни времето ще остане без промяна - с повече слънчеви часове преди обяд и с валежи и гръмотевични бури в следобедните часове - в събота - главно в западната половина от страната, в неделя - в централните и източните райони. В началото на следващата седмица температурите слабо и временно ще се повишат, но отново ще има райони с валежи.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Мюсюлманите у нас посрещнаха Рамазан Байрам с молитва на открито
Мюсюлманите у нас посрещнаха Рамазан Байрам с молитва на открито
Израел струпа войски по границите си с Газа
Израел струпа войски по границите си с Газа