НОВИНИ

Остава по-топло от обичайното за сезона

bnt avatar logo
от БНТ
21:35, 01.01.2022
Чете се за: 01:32 мин.
У нас
Слушай новината

1 януари и 18° в Пловдив.

И през следващите дни времето ще остане по-топло от обичайното за сезона. Застудяване и валежи ще има около 6 - 7 януари, след което, според по-дългосрочните прогнози, очакванията са за относително по-ниски, но все още по-високи от средните за януари температури.

Оправдаха се предупрежденията и за силен северозападен вятър днес, с пориви над 60 км/ч. Утре вятърът навсякъде ще отслабне и ще се ориентира от юг. Ще има променлива облачност, а максималните температури ще бъдат от 10° до 15°, в Източна България и по Черноморието – между 7° и 10°.

На морския бряг ще бъде по-често облачно, на места с превалявания, с по-голяма вероятност по южното крайбрежие, а през първата половина на деня ще бъде и все още ветровито.

В планините по-значителна облачност и изолирани слаби превалявания ще има в часовете до обяд. Ще духа умерен, временно силен северозападен вятър, а опасността от лавини в извън обработените писти в ски курортите е висока.

И към времето в Европа. По-топло от обичайното ще се задържи и в по-голямата част от континента. Ще продължи застудяването в Европейска Русия, където ще има райони с обилни снеговалежи.

У нас до четвъртък ще бъде по-често слънчево, на места със сутрешни мъгли.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Три деца пострадаха от пиратки във Враца
Три деца пострадаха от пиратки във Враца
Светът посрещна 2022 с много настроение и пищни фойерверки (СНИМКИ + ВИДЕО)
Светът посрещна 2022 с много настроение и пищни фойерверки (СНИМКИ + ВИДЕО)