НОВИНИ

От "Изправи се! Мутри вън!" поискаха проверка дали са подслушвани през последната година

Иво Никодимов
от Иво Никодимов
18:27, 25.05.2021
Чете се за: 02:30 мин.
У нас
Слушай новината

Специализираният наказателен съд обяви, че не е давал разрешения за подслушване на опозиционни политици, включително и на служебния премиер Стефан Янев.

Мая Манолова и колегите ѝ от "Изправи се! Мутри вън!" поискаха Националното бюро за контрол на СРС-тата да провери дали са подслушвани през последната година. Протестиращи пред ДАНС затвориха движението по бул. "Черни връх".

От Специализирания съд допълват още, че дейността им по Закона за специалните разузнавателни средства ежегодно се контролира от Националното бюро за контрол на СРС и че тази година ще бъде направено същото.

На този фон лидерът на "Изправи се! Мутри вън!" Мая Манолова заедно със свои колеги и с протестиращи, които са били на протестите от миналото лято досега, внесоха искания именно в Националното бюро, с което настояват да се провери дали са били подслушвани, като Манолова държи тя да бъде проверена и за периода за предизборната кампания за кметските избори в София.

"Това е начинът да се противопоставим на замитането на следите. Защото и до нас достига информация, че се унищожават веществени доказателствени средства, че ще бъде потулен този огромен скандал", посочи Мая Манолова, лидер на "Изправи се! Мутри вън!".

"Ако Спецсъдът продължава да настоява за това, а, разбира се, и обикновени съдилища, ще се наложи след като изчакаме законоустановения срок ние да обявим номерата на делата, които се намират там по линия на БОП, Терор и т.н. Ако искат да се превърнем ние в спекуланти, а не те в хора, които спазват закона, можем да паднем и до там, но не е желателно", заяви Арман Бабикян от "Изправи се! Мутри вън!".

Докато "Изправи се! Мутри вън!" внасяха исканията си група протестиращи, водени от Росен Миланов и от зам.-министъра на регионалното развитие и благоустройството Тодор Стоянов, дойдоха на протест пред ДАНС именно с настояването да започне разследване в Националната агенция, за да се провери дали наистина има подслушвания.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
16 500 фенове за финала в Шампионска лига
16 500 фенове за финала в Шампионска лига
Радев: Брюксел препоръчва промяна на Плана ни за възстановяване
Радев: Брюксел препоръчва промяна на Плана ни за възстановяване