НОВИНИ

Палатков лагер и на протеста в Пловдив

bnt avatar logo
от БНТ
20:12, 06.08.2020 (обновена)
Чете се за: 00:34 мин.
У нас

По-многоброен е днешният протест на недоволните от правителството в Пловдив. Хората се стекоха на начална точка Площада на Съединението.

Специално за протеста в града беше пристигнал един от водачите на столичното недоволство професор Велислав Минеков.

Множеството премина в шествие през цялата главна улица. Предстои да обиколи ключови булеварди и да затвори за кратко някои от кръстовищата в града.

Около 20:40 ч. протестиращите блокираха едно от централните кръстовища в Пловдив - това на Чифте баня и разпънаха палатки директно на пътното платно.

На кръстовището на булевардите "Цар Борис Трети Обединител" и "Шести септември" към 21:30 ч. има 9 палатки, а хората, които тази нощ ще останат в тях, бяха посрещнати с аплодисменти и възгласи" Българи юнаци" и "Оставка".

"Палатките ще бъдат на асфалта, докато не получим отговор на нашите искания" - заявиха новите лагеруващи, които вече се подготвят да изкарат нощта на кръстовището.

Няма напрежение и опити за влизане в конфликти. Но хората споделят, че се опасяват от провокации. В момента те събират провизии и се запасяват с храна и вода, защото по думите им предстоят "Горещи дни".

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
ВАС прекрати делото за продажбата на ЧЕЗ на "Инерком България"
ВАС прекрати делото за продажбата на ЧЕЗ на "Инерком България"
Антиправителствени протести и във Варна, Русе и Бургас
Антиправителствени протести и във Варна, Русе и Бургас