НОВИНИ

Първа победа за Филаделфия Севънтисиксърс в новия сезон от НБА

Ключов за успеха над Индиана Пейсърс бе Тайрийз Макси, който избухна през второто полувреме за 38 от общо 45 точки. 

bnt avatar logo
от Константин Джаркин
00:47, 28.10.2024
Чете се за: 05:22 мин.
Спорт
Индиана Пейсърс - Филаделфия Севънтисиксърс
Снимка: БТА
Слушай новината

Филаделфия Севънтисиксърс извоюва първата си победа за сезона в Националната баскетболна асоциация. Двубоят премина през куп обрати и предложи много драма, като дори се стигна до 5-минутно продължение, в което селекцията на Ник Нърс показа по-здрави нерви и заслужи труден успех като гост на Индиана Пейсърс със 118:114. Ключов за триумфа бе Тайрийз Макси, който избухна през второто полувреме и вкара 38 от общо 45 точки.

"Пешеходците" се възползваха от бавното начало на гостите си, повеждайки с 6:0 след две минути на паркета. Севънтисиксърс допуснаха голям брой грешки в нападание, а в защита отваряха огромно пространство към коша за техните съперници. Впоследствие Ник Нърс промени ротацията си, което повлия благоприятно на тима от Филаделфия, който поведе след първите 12 минути с 28:23. Ерик Гордън се включи със 7 точки за 6 минути от пейката.

В началото на втората четвърт се наруши значително ритъма на игра, което доведе до спад в стрелбите и на двата отбора. Индиана Пейсърс по-бързо се адаптира и показа по-добра успеваемост и след тройки на Бен Шепард, Паскал Сиакам и Майлс Търнър на два пъти, се оттегли на почивката с аванс - 58:52.

Третият период бе перфектно олицетворение на количество пред качество. Гостите продължиха да надстрелват своя съперник, като първоначално това не даде желания ефект. "Пешеходците" поведоха с 9 точки след подновяването на играта, но при 61:68, Севънтисикърс навлязоха в серия от 16:1, благодарение на Тайрийз Макси, който влезе в ролята на играч номер 1 за своя отбор, поради отсъствието на Джоел Ембийд и Пол Джордж.

Гардът отбеляза цели 14 точки, макар че успеваемостта му да не бе най-добрата - 37%, за да донесе предимство от една точка на тима от Филаделфия преди последните 12 минути - 79:78.

Мерникът на Макси ставаше по-точен с течение на двубоя и той откри последната четвърт по същия феноменален начин - 8 точки за 4 минути, но двата отбора продължаваха да бъдат изключително равностойни. Зрелищна забивка на Аарън Нийсмит при оставащи 3:02 минути сякаш даде нужния импулс на "пешеходците" да се преборят за победата, но гостите не се предадоха и при оставащи 33 секунди Кейлъб Мартин вкара за 103:102 в тяхна полза, а след това играха за нарушения. Макси бе безгрешен от двата наказателни удара, което направи резултата 105:102. По всичко личеше, че Севънтисиксърс щяха да си тръгнат от Индиана с първа победа за сезона, но Тайрийз Халибъртън вкара зашеметяващ кош извън дъгата, докато е разбалансиран, при оставащи четири секунди, за да вкара мача в продължение.

Добавените пет минути предложиха същата драма през редовните 48, като нервите почнаха да си казват думите, когато отборите започнаха да играят за нарушение. Все пак продължението принадлежа на един човек - Тайрийз Макси, който вкара 10 от 13-те точки на своя тим.

След Макси, най-резултатни за Филаделфия Севънтисиксърс бяха Кейлъб Мартин със 17 точки и 12 борби и Ерик Гордън с 15 точки.

За Индиана Пейсърс цели 7 баскетболисти надвишиха квотата от 10 точки, но само Тайрийз Халибъртън отбеляза над 20 - 22. Паскал Сиакам завърши със 17, Оби Топин с 15, Майлс Търнър с 14, а Андрю Нембхард, Аарън Нийсмит и Ти Джей МакКонъл се отчетоха точно с 10.

И двата отбора започват бавно сезона в НБА, като имат само една победа от три мача в Източната конференция.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Гледайте НА ЖИВО спорт безплатно на:

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
186 секционни комисии са предали изборните си книжа в Бургас
186 секционни комисии са предали изборните си книжа в Бургас