НОВИНИ

Първата част от българската делегация отпътува вчера вечерта за европейското по художествена гимнастика в Баку

Борил Гочев
от Борил Гочев
08:35, 15.05.2023
Чете се за: 02:32 мин.
Спорт
първата част българската делегация отпътува вечерта европейското художествена гимнастика баку
Снимка: БФХГ, Анна Недкова
Слушай новината

Първата група от български състезателки по художествена гимнастика отпътува вчера вечерта за столицата на Азербайджан Баку, която през тази седмица ще бъде домакин на европейското първенство за жени и девойки (17-21 май).

На вчерашния полет, който излеят в 22.00 часа българско време се качиха и трите ни представителки в индивидуалната надпревара при дамите - Боряна Калейн, Стилияна Николова и Ева Брезалиева заедно с личните им треньорки Марияна Памукова, Валентина Иванова и Бранимира Маркова.

За Азербайджан потегли и ансамбълът ни за девойки в състав Андреа Иванова, Ева Емилова, Цветейоана Пейчева, Красимира Иванова, Габриела Пеева и Ванеса Емилова със старши треньор Кристина Илиева и помощник Жанина Иванова.

С родните гимнастички за Баку заминаха още балетният педагог Анатолий Думанов, психологът проф. Татяна Янчева, кинезитерапевтите Ясон Петусис и Ивайло Андонов, а водач на българската делегация по време на европейското първенство ще бъде вторият президент на БФХГ Невяна Владинова.

Втората част от българската група, в която е и ансамбълът ни за жени - Женина Трашлиева, София Иванова, Камелия Петрова, Рейчъл Стоянов и Радина Томова - ще пристигне в Баку в четвъртък (18 май).

Подиум тренировките на ансамбъл девойки и жени индивидуално са на 18 май (вторник). Надпреварата стартира в сряда (17 май) с квалификации/многобой при ансамбъл девойки, а вечерта са финалите с пет въжета и с пет топки.

Съдии за България ще бъдат Даниела Велчева (на ансамбъл девойки), Филипа Филипова (индивидуално жени) и Християна Тодорова (ансамбъл жени).

Всичко най-интересно от европейското първенство по художествена гимнастика не пропускайте да проследите от четвъртък до неделя (18-21 май) НА ЖИВО в ефира на БНТ 3!

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Марсилия обърна Анже и гледа смело към Шампионската лига през следващия сезон
Марсилия обърна Анже и гледа смело към Шампионската лига през следващия сезон
Венко Сабрутев: Имаме ясно решение да не подкрепим ГЕРБ
Венко Сабрутев: Имаме ясно решение да не подкрепим ГЕРБ