НОВИНИ

Първият тим на клуб Илиана спечели титлата при жените на държавното отборно първенство по художествена гимнастика

първият тим клуб илиана спечели титлата жените държавното отборно първенство художествена гимнастика
Снимка: БФХГ, Анна Недкова
bnt avatar logo
от БНТ
22:26, 29.03.2024
Чете се за: 02:32 мин.
Спорт
Слушай новината

Първият отбор на клуб Илиана спечели титлата при жените на държавното отборно първенство по художествена гимнастика, което се провежда в зала "София".

Тимът в състав Стилияна Николова, Ева Брезалиева и Дара Стоянова заслужи златните отличия с общ резултат от 270.500 точки, с което изпревариха гимнастичките на Левски-Триадица-1 - Боряна Калейн, Жана Пенчева и Алина Коломиец, които приключиха с 238.708 пункта. Бронзовите медали в надпреварата грабнаха състезателките на Аванград Никол Тодорова, Ивайла Горанова и Валерие Фотевова с постижение от 235.783 точки.

След финала на състезанието Стилияна Николова застана пред камерата на БНТ, за да коментира изиграването на своите съчетания, с които родната грация ще участва и на Летните олимпийски игри в Париж 2024.

"Разбира се, че има какво да се коригира по моите съчетания. Просто искам да си ги изиграя, както трябва. С напредване на времето композициите ми стават все по-лесни, защото повече ги изработвам", сподели 18-годишната Стилияна.

Междувременно в рамките на днешния ден се проведе и държавното отборно първенство при девойките старша възраст, в което се включиха 24 тима и завърши с триумф на първия отбор на София Спорт-2017. Дара Малинова, Алекса Рашева и Ида Стефанова станаха шампионки със сбор от 232.800 точки.

Среброто заслужи първият отбор на Илиана - Магдалена Вълкова, Рая Червенкова и Амбра-Мария Димитрова - с 207.550 пункта, а трети се наредиха гимнастичките на Чар ДКС - Анастасия Калиева, София Чижик и Дара Николова - с 206.216 точки.

В рамките на днешния ден публиката в зала "София" имаше възможност да види и състезателките от националния ансамбъл при жените - Магдалина Миневска, София Иванова, Камелия Петрова, Рейчъл Стоянов и Маргарита Василева, които изиграха демонстративно съчетанието си с три ленти и две топки.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Гледайте НА ЖИВО спорт безплатно на:

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Голяма част от решенията на Борисов не се взимат от него, а от Пеевски, каза Лена Бориславова
Голяма част от решенията на Борисов не се взимат от него, а от Пеевски, каза Лена Бориславова
Деница Сачева: Внушенията, че Димитър Главчев е кандидат на ГЕРБ са абсолютно нерелевантни
Деница Сачева: Внушенията, че Димитър Главчев е кандидат на ГЕРБ са абсолютно нерелевантни