НОВИНИ

Пеп Гуардиола с емоционални лекции, въпреки победата с 6:3

Гаурдиола Марез
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
10:26, 16.09.2021
Чете се за: 02:22 мин.
Спорт
Слушай новината

Мениджърът на Манчестър Сити Хосеп Гуардиола изнесе пламенни лекции на Джак Грийлиш и Рияд Марез още на терена по време на убедителната победа срещу РБ Лайпциг в Шампионската лига в сряда вечерта.

Въпреки че „гражданите“ водеха през цялото време и в крайна сметка спечелиха с 6:3, испанският треньор на моменти изразяваше негативни емоции заради играта на футболистите.

Изключително пламенните му думи бяха запечатани от телевизионните камери, а това доведе до усмивки сред феновете. Джак Грийлиш беше сред голмайсторите на стадион "Етихад", като направи зашеметяващ удар при дебюта си в Шампионската лига.

Пеп Гуардиола обаче имаше забележки към представянето му, както и на защитата.

„Говорихме на полувремето за начина, по който трябва да играем в защита, но не го направихме. Случва се“, каза Грийлиш след мача.

За разговора си с Гуардиола футболистът добави: „Ставаше дума за работата в защита. Няма да навлизам в подробности, защото той може да иска същата тактика и за уикенда. Той е такъв мениджър, винаги иска още и още от защитата и от нападението. И очевидно той е човек, когото аз ще слушам след всичко, което е направил за тази игра. Така че Гуардиола ни дава полезна информация.“

26-годишният английски национал се присъедини към Манчестър Сити през това лято, а двубоят в Шампионската лига беше дебют за него в този турнир.

Последвайте нашата общност "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Асен Василев: 4 месеца по-късно оставяме хазната в по-добро състояние
Асен Василев: 4 месеца по-късно оставяме хазната в по-добро състояние
Кирил Петков: Влизаме в политиката и ще сме участници в изборите
Кирил Петков: Влизаме в политиката и ще сме участници в изборите