НОВИНИ

Петима загинали и над 40 ранени при атаката с кола в Уисконсин

Ива Стойкова
от Ива Стойкова
09:47, 22.11.2021
Чете се за: 02:00 мин.
САЩ
Слушай новината

Петима загинали и 40 ранени в американския щат Уисконсин, след като кола се вряза в коледен парад. Сред пострадалите има и деца. Има задържан. Засега не са известни мотивите, нито дали случаят е свързан с тероризъм.

Коледен парад в град Уокеша се превърна в кошмар. Червен джип преодолява с висока скорост огражденията и връхлита хората. Според очевидци в този момент преминава училищен танцов състав.

"Шокиращо е, мястото е много спокойно. Още от сутринта всеки беше сложил стол, за да наблюдава парада. Бяхме много щастливи. Не мога да разбера защо това се случи?", заяви Мелинда, очевидец на инцидента.

Властите потвърждават, че с тяхна помощ в болница са постъпили 11 възрастни и 12 деца, но според местни медии близките на други пострадали сами са ги откарали до болничните заведения. В парада участва и кметът на града.

"Преживяхме ужасна, безсмислена трагедия. Вървях на парада от самото начало и виждах щастливите деца и техните родители. Все още виждам усмихнатите им лица", допълни кметът на Уокеша Шон Райли.

Засега не е ясно дали инцидентът е терористичен акт.

"Вече не търсим автомобила. Един заподозрян е задържан и е в ареста, но разследването върви бавно", каза още Дан Томпсън, началник на полицията в Уокеша.

Една от версиите е, че водачът на автомобила е бягал от друго място, когато се е врязал в парада. При последвалата стрелба не е пострадал никой, като изстрелите не са произведени от колата, а от полицията в опит да я спре.

Снимки: БГНЕС

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Манчестър Юн ще заплати обезщетение на Солскяер
Манчестър Юн ще заплати обезщетение на Солскяер
Тома Биков: Анастас Герджиков е отчетлива алтернатива на Румен Радев
Тома Биков: Анастас Герджиков е отчетлива алтернатива на Румен Радев