НОВИНИ

Радев: Хората показаха, че искат промяна и скъсване с корупцията

Вера Александрова
от Вера Александрова
09:17, 22.11.2021
Чете се за: 03:02 мин.
У нас
Слушай новината

В първия коментар веднага след като спечели втори президентски мандат, Румен Радев каза, че с вота хората са показали, че искат промяна и скъсване с корупцията. По думите му връщането на статуквото на бял кон не се състоя.

Румен Радев и Илияна Йотова благодариха на всички,които помогнаха за победата им и спечелването на втория президентски мандат.

"Демокрацията функционира благодарение на вас", каза Румен Радев.

"Приключи един безпрецедентен политически месец на два вида избори, които ясно откроиха желанието на нашия народ за промяна. За скъсване с корупцията, с грабежа и беззаконието, за отстраняването на мафията от властта. Очакванията, че гражданите ще се изморят от избори и ще предпочетат да се върнат към познатото старо не се сбъднаха. Връщането на статуквото на бял кон не се състоя", каза Радев.

Според него хората не са се поддали на инсинуациите и пропагандата, на фалшиви новини, на режисирани скандали, чиято цел е била да ги отблъсне от изборите.

"Но България издържа този изпит по демокрация, не се поддаде на опитите да се посее етническо разделение. Много важно според мен и мога да заявя, че разумът и родолюбието надделяха над апатията и лъжата", каза Радев.

Посочи, че новият парламент няма право на грешка и протакане. Смята, че хората няма да простят на партиите, които пренебрегнат това.

"Очакванията на обществото ни са, че трябва да се види отчетливо политическо мнозинство, което да предприеме незабавни реформи в съдебната система, да не допусне социална и икономическа криза през зимните месеци, да осигури нуждаещите се, да вземе отлагани с години решения. Борбата с пандемията остава приоритетна задача, а новото правителство не трябва да отстъпва от националните позиции, особено когато залогът е за българската идентичност и история и правата на нашите сънародници зад граница", каза Радев.

Илияна Йотова посвети победата на Стефан Данаилов.

"Благодаря на всички, които днес отново ни дадоха доверието си! Благодаря на всички българи, които днес участваха в гласуването, защото показаха, че са граждани, а не поданици", каза тя.

Градусът на настроените значително се повиши, след първите прогнозни резултати, които потвърдиха победата на Румен Радев и Илияна Йотова.

ВСИЧКО ЗА ДЕНЯ НА БАЛОТАЖА - КАК ГЛАСУВАТ ПОЛИТИЦИТЕ, КАКВО СЕ СЛУЧВА В СЕКЦИИТЕ У НАС И ЗАД ГРАНИЦА, РЕЗУЛТАТИ, РАВНОСМЕТКИ И ИЗВОДИ - ЧЕТЕТЕ ТУК.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Проф. Анастас Герджиков: Ниската избирателна активност е сериозен проблем
Проф. Анастас Герджиков: Ниската избирателна активност е сериозен проблем
Шанз-Елизе засия с коледни светлини
Шанз-Елизе засия с коледни светлини