НОВИНИ

Тома Биков: Анастас Герджиков е отчетлива алтернатива на Румен Радев

bnt avatar logo
от БНТ
09:31, 22.11.2021 (обновена)
Чете се за: 02:25 мин.
У нас
Слушай новината

Анастас Герджиков е отчетлива алтернатива на Румен Радев. Това коментира Тома Биков в "Денят започва".

По думите му за ГЕРБ кандидатурата на проф. Анастас Герджиков е най-добрата възможна в ситуация, в която партийните предложения за президентските избори се отхвърлят от избирателите.

"Едва ли можеше по-добър кандидат от него да излъчим. Политическата среда в този момент е такава, че тя не предполага такъв тип кандидатури, продължаваме да стоим в състояние на конфронтация. Не е грешка, че не издигнахме партийна кандидатура", заяви Тома Биков.

По думите му в 47-ото Народно събрание ГЕРБ ще бъде силна опозиция и партията не се притеснява от ревизия от страна на следващото правителство.

"Ще бъдем силна опозиция, бихме могли да бъдем и конструктивна опозиция, ако имат интелектуалния ресурс да изградят това управление, се оформя едно ляво либерално управление, което практически е алтернатива на нашето управление от последните 4 години", допълни Тома Биков.

Румен Радев има влияние в 4 от партиите в парламента, които ще се опитат да съставят управление, преди беше президент в опозиция, сега ще е президент в управлението, поясни Тома Биков. Ако са решили да вложат по- голямата част от енергията си да се разправят с нас, ще сбъркат, уточни Тома Биков.

"Важно е кой ще бъде министър-председател. Преговорите за правителство се водят от лидери в оставка, което е притеснително. Не мога да преценя колко дълго ще издържи това управление. Ние няма да имаме силно правителство, със сериозна подкрепа, не съм оптимист. Няма да подкрепим нищо, ако разговорите не са публични", каза още Тома Биков.

Вижте още във видеото.

ВСИЧКО ЗА ДЕНЯ НА БАЛОТАЖА - КАК ГЛАСУВАТ ПОЛИТИЦИТЕ, КАКВО СЕ СЛУЧВА В СЕКЦИИТЕ У НАС И ЗАД ГРАНИЦА, РЕЗУЛТАТИ, РАВНОСМЕТКИ И ИЗВОДИ - ЧЕТЕТЕ ТУК.

Гледайте повече теми от "Денят започва"



Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Петима загинали и над 40 ранени при атаката с кола в Уисконсин
Петима загинали и над 40 ранени при атаката с кола в Уисконсин
Проф. Анастас Герджиков: Ниската избирателна активност е сериозен проблем
Проф. Анастас Герджиков: Ниската избирателна активност е сериозен проблем