НОВИНИ

Пламен Карталов получи голямата награда на Международния оперен фестивал в Тегу, Корея

Ирина Цонева
от Ирина Цонева
18:51, 17.11.2023
Чете се за: 02:02 мин.
Още
Пламен Карталов
Слушай новината

"Електра" от Рихард Щраус на Софийската опера и балет с режисьор акад. Пламен Карталов получи голямата награда на Международния оперен фестивал в Тегу, Корея, съобщиха за БНТ след церемонията тази вечер.

"Това е първата постановка на тази опера в 75-годишната история на операта в Корея и се смята, че разширява развитието на корейската опера чрез тази творба. Направихте страхотно впечатление на любителите на операта", обясни водещата на церемонията, обръщайки се към публиката в залата и към целия екип на българския спектакъл.

"Радвам се да изразя най-дълбоката си благодарност към наградите Saya Opera Awards. За това, че ни дадохте голямата награда, забележителната голяма награда за "Електра", продукция на Софийската опера, защото това произведение свързва оперния фестивал в Тегу, операта в Тегу и Софийската опера. Вярвам в бъдещото ни сътрудничество", каза акад. Пламен Карталов във видеобръщение.

Има още една награда за България – в категория "Най-добър нов певец" – за Диана Ламар, която изпълнява ролята на Електра.

"Бих искала да благодаря на културната фондация Сая за това, че ми даде тази награда. По този начин бе призната упоритата ми работа и цялата любов, и страст, които съм вложила в изпълнението на ролята на Електра. Ще запазя това преживяване завинаги в сърцето си", каза Диана Ламар.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube
Вече може да ни гледате и в TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Ергюнал Себахтин на финал на европейското до 22 г. след победа с нокаут
Ергюнал Себахтин на финал на европейското до 22 г. след победа с нокаут
Премиерът призова ФИФА да се ангажира със случая БФС
Премиерът призова ФИФА да се ангажира със случая БФС