НОВИНИ

Пламен Константинов: България има своите шансове за участие в Париж 2024

пламен константинов пресконференция софия сряда
bnt avatar logo
от БНТ
15:15, 02.01.2023
Чете се за: 04:12 мин.
Български волейбол
Слушай новината

Селекционерът на мъжкия национален отбор по волейбол на България за мъже Пламен Константинов говори за волейболното предаване на Sportal.bg.

Малко преди настъпването на 2023 година специалистът, който изведе България на 4-о място на Евроволей 2015, сподели с кои хора ще работи заедно в държавния тим.

“С Андрей Жеков работим вече половин сезон в Локомотив (Новосибирск) и моите впечатления са страхотни. Мисля, че Андрей има страхотно бъдеще като треньор, има усет, има око, има виждания, има нюх, има желание и интерес. Интересна му е не само общата тактическа работа, а и техническата, което помага за доиграждането на някои състезатели, а в някои случаи и в изправянето на някои дефекти в техниката, които ограничава състезателя да разкрие максималния си потенциал. Той има усет към това и огромно желание за работа, което на мен много ми пасва и комбинацията между нас е много добра”, заяви Пламен Константинов.

Константинов каза още, че кондиционен треньор на отбора ще бъде Венислав Наумов.

“Венислав е работил и предишни години с много от момчетата от националния отбор, включително и годините, в които не е бил официално треньор, много често се съветват с него. На много от състезателите им помага и до ден днешен. Така че, в общи линии той е в част със състоянието на състезателите и най-вече с проблемите им. Медицинският щаб си остава същия начело с д-р Динко Захариев. Хубаво е да не го пипаме по същата причина, защото познава голяма част от момчетата и знаят до голяма степен кой от какво има нужда и на какво реагира най-добре. Боби Николов ще бъде помощник-треньор начело на аналитичния екип. Той беше първи помощник и на Николай Желязков и може да се каже, че той има най-свежи виждания вътре в отбора, в колектива, какви проблеми е имало, какво се е получавало, какво не. Така че, той ще бъде от голяма полза за нас”, допълни Пламен Константинов.

Треньорът коментира и шанса да се класираме за Олимпийски игри.

“Абсолютно на всички е ясно, че е много тежко и трудно да се класираш на Олимпиада и с оглед на противниците, които ще са, с оглед на моментното състояние. Това не е някаква новини и не е нужно да си толкова тесен специалист, за да го разбереш. Но от друга страна аз си мисля, че трябва да има доза оптимизъм и надежда. Не може да искаш да водиш един национален отбор и в същото време да не вярваш в него. Така че, след като съм приел да водя отбора, значи все пак съхранявам оптимизъм и надежда. Може да е малък шанса, но си мисля, че има шанс това нещо да се случи. А какъв е процентът? Аз мисля, че когато има и 20% шанс да се случи нещо, си заслужава да опитаме и да направим максимума. А след това в края на годината, след края на олимпийската квалификация, като завърши това тежко лято, тогава да се правят изводите и да се продължава напред”, заяви специалистът.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
"Газпром" изнася почти наполовина по-малко природен газ
"Газпром" изнася почти наполовина по-малко природен газ
Проф. Тодор Кантарджиев: Няма данни за нов плашещ вариант на COVID-19
Проф. Тодор Кантарджиев: Няма данни за нов плашещ вариант на COVID-19