НОВИНИ

Политиката на Байдън подкрепя "Произведено в Америка"

Емилия Запартова
от Емилия Запартова
18:32, 26.01.2021
Чете се за: 02:15 мин.
САЩ
Снимка: БГНЕС
Слушай новината

Американският президент Джо Бадън подписа указ с цел да засили американската индустрия. Указът предполага американското правителство да купува повече стоки, произведени в Америка.

"Ще използваме парите на американските данъкоплатци, за да възстановим страната", каза новият държавен глава.

Джо Байдън лансира инициативата "Произведено в Америка" и със свой указ я подкрепи. Федералното правителство ще купува повече стоки, произведени в Щатите.

В частност документът предполага замяната на целия правителствен автопарк с електромобили, които са американско производство. Това ще създаде милиони работни места в автомобилната промишленост, каза Байдън. Инициативата ще се следи от човек на новосъздаден пост.

"Създавам длъжността директор на "Произведено в Америка" в офиса за мениджмънт и бюджет в Белия дом", каза президентът на САЩ Джо Байдън.

На федералните ведомства вече ще им е по-сложно да получават разрешение за покупка на чуждестранни стоки, те ще трябва да обосновават решението си непосредствено пред Белия дом.

"Както стана ясно по време на тази пандемия, никога вече не можем да бъдем в позиция да разчитаме на чужда страна, която не споделя нашите интереси. Трябва да създаваме наше собствено защитно оборудване, основни продукти и доставки", каза президентът на САЩ Джо Байдън.

По въпроса за импийчмънта на Доналд Тръмп Байдън казва: "Това трябва да се случи".

Той обаче смята, че привържениците на процедурата няма да наберат достатъчно гласове, така че бившият президент да бъде признат за виновен за подстрекателство към метеж. За това са необходими две трети от гласовете в Сената.

Представители на долната камара на Конгреса вече предадоха резолюцията за импийчмънт на Сената. Процесът започва след 8 февруари.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Военни обезвредиха на място минохвъргачен изстрел в кв. "Меден рудник"
Военни обезвредиха на място минохвъргачен изстрел в кв. "Меден рудник"
10 хиляди медицински работници на Игрите в Токио
10 хиляди медицински работници на Игрите в Токио