НОВИНИ

Полша се прости с шансовете си за директно класиране на Евро 2024 и ще чака плейофите

"Дружина полска" направи 1:1 у дома срещу Чехия в последния си двубой от квалификационна група "Е" и така със сигурност няма да завършат на едно от първите две места в подреждането

Борил Гочев
от Борил Гочев
00:21, 18.11.2023
Чете се за: 02:07 мин.
Спорт
Снимка: БТА
Слушай новината

Отборите на Полша и Чехия не се победиха и завършиха наравно 1:1 във Варшава в среща от група "Е" на европейските квалификации.

Звездата на Лудогорец Якуб Пьотровски затвърди добрата си форма в последно време, давайки аванс на "Дружина полска" в 38-ата минута със своя дебютен гол за националния отбор при едва второто му участие.

Радостта на поляците обаче се задържа само до 49-ата минута, когато капитанът на Чехия Томаш Соучек беше забравен от домакинската отбрана при едно центриране и от около 7-8 метра футболистът на Уест Хям беше точен за крайното 1:1.

Този краен резултат сложи край на амбициите на Полша за класиране на Евро 2024 през традиционните квалификации, тъй като за тях това бе последен двубой от групата и с актив от 11 точки Роберт Левандовски и компания не могат да завършат по-напред от 3-ото място.

Все пак поляците ще имат още една възможност да си осигурят място на еврофиналите в Германия и това ще бъде чрез плейофите, които ще се проведат през месец март догодина.

За чехите пък тази точка може да се окаже поредната крачка към участието им на Евро 2024, като в последния кръг на квалификациите момчетата на Ярослав Шилави трябва единствено да не губят при домакинството си на Молдова в понеделник и така ще се класират на осмо поредно европейско първенство.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Зверев победи Рубльов на Финалите на АТР в мач без значение
Зверев победи Рубльов на Финалите на АТР в мач без значение
Дания надигра Словения и си заслужи виза за Евро 2024
Дания надигра Словения и си заслужи виза за Евро 2024