НОВИНИ

Посрещнахме сребърните ни медалисти по волейбол. Те: Горди сме!

bnt avatar logo
от БНТ
09:20, 03.09.2021 (обновена)
Чете се за: 01:55 мин.
У нас
Слушай новината

Сребърните ни медалисти от Световното първенство по волейбол за юноши до 19 години пристигнаха на родна земя. Момчетата бяха посрещнати на Летище София от ръководството на БФВ, роднини и приятели.

Успехът им е исторически за страната ни.

"Все още не сме го осмислили докрай, но съм сигурен, че скоро ще разберем наистина какво сме постигнали и ще можем да се усмихнем и да се изкефим на тази победа. Това да си втори в света - сега като се замислим, това е много сериозно постижение и сме горди от себе си", каза при пристигането си Александър Николов - един от виновниците за тази победа.

„С огромна радост искам да изкажа своите поздравления към тези успешни спортисти, добри треньори, селекционерa Мартин Стоев, към всички от Българска федерация по волейбол. Цялата ни спортна общественост се гордее с вас. Това е огромно постижение“, каза зам.-министър Барчовски при посрещането на българската делегация.

Любо Ганев: Момчетата ни по волейбол за мен са световни шампиони

В 1/4-финала и 1/2-финала на шампионата на планетата юношите ни изиграха два много силни мача, като отстраниха световния шампион в тази възраст Италия и тима на Русия. Във финалната битка загубиха с 0:3 (20:25, 19:25, 19:25) от Полша и останаха в подножието на световния връх.

До момента най-доброто постижение за волейболистите до 19 години бе третото място на първенството от 1989 година в Дубай, ОАЕ.

Вижте повече във видеото

Снимки: Министерство на младежта и спорта

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Каква е съдбата на бежанките у нас?
Каква е съдбата на бежанките у нас?
Цената да си жена в Афганистан
Цената да си жена в Афганистан