НОВИНИ

Поставиха бетонни основи на плаж "Кабакум" край Варна

bnt avatar logo
от БНТ
22:30, 28.04.2021
Чете се за: 01:50 мин.
У нас
Слушай новината

Истинска мистерия на плаж "Кабакум" край Варна. Бетонните основи, които се появиха там, бяха заровени в пясъка преди отговорните институции да направят проверка. На мястото са открити изводи за ток и вода. Жители на Варна твърдят, че се подготвя поредният строеж край морето.

Репортерската ни проверката на плаж "Кабакум" установи, че в пясъка има няколко бетонни фундамента, както и стърчащи електрически кабели.

"Рано сутринта изпратихме комисия от Общината, ДНСК и от областна управа. За съжаление, не сме констатирали нищо в момента, явно са замаскирали следите от вчера", каза Стоян Пасев, областен управител на Варна.

От Дирекцията за национален строителен контрол заявиха, че бетонните елементи са поставени в зоната за платени чадъри и шезлонги на плаж "Кабакум Юг - част 1", който е отдаден под наем. Били са заровени в пясъка. Според областния управител на Варна за изграждането на преместваем обект на плажа има законов ред.

"Самата процедура за поставянето на такива обекти е съгласуване с Общината, скица за преместваеми обекти", уточни Стоян Пасев.

Хората, излели бетона на плажа, не са открити при проверката на инспекторите от строителен контрол. От районното кметство "Приморски", на чиято територия е плажът, е разпоредено бетонните елементи да бъдат премахнати още днес.

репортери: Деян Михайлов, Нора Бочева
оператори: Емил Жупов, Георги Христов

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Вдигнаха дерайлиралите цистерни край Ветово
Вдигнаха дерайлиралите цистерни край Ветово
150 работещи в туризма във Варна искат да се ваксинират
150 работещи в туризма във Варна искат да се ваксинират