НОВИНИ

Постепенното затопляне продължава

bnt avatar logo
от БНТ
21:30, 07.09.2022
Чете се за: 02:00 мин.
У нас
Слушай новината

Постепенното затопляне продължава - 30° достигнаха температурите днес в Русе и Свищов, 29° в много райони от страната. По-хладно беше традиционно на морския бряг, както и в София, където максималната температура е 26°.

Още малко по-топло ще бъде утре - максималните температури ще са от 27° до 32°, в София - около 27°. Ще се задържи и предимно слънчево. Ще продължи да духа слаб до умерен вятър от юг-югоизток.

По-хладно ще остане и утре по Черноморието с максимални температури от 24° до 26°, близки до температурата и на морската вода. Там също ще преобладава слънчево време, в комбинация със слаб до умерен югоизточен вятър. Вълнението на морето ще е 2 - 3 бала.

Предимно слънчево ще бъде времето и в планините и само на отделни места. в масивите от Западна България слабо ще превали.

Вятърът ще е слаб с посока от югоизток, по най-високите части - умерен, от северозапад. Максимални температури в курортите - от 15° на Алеко до 27° в Банско.

Проливни валежи и гръмотевични бури ще има в централните части от Европа. Дъждовно и ветровито ще бъде във Франция. Ще вали и във Великобритания, Италия, както и в северозападните райони от Балканския полуостров.

Валежи се очакват и у нас още във вечерните часове в петък в Северозападна България, а в събота на много места в страната, по-интензивни в северната половина. В неделя ще вали главно в Южна България, но започналото понижение на температурите ще продължи.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube: https://go.bnt.bg/youtube

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Откъснато от дни семейство в село Богдан получи помощ от доброволци
Откъснато от дни семейство в село Богдан получи помощ от доброволци
Волейболистите на Мартин Стоев отнесоха Сърбия за място в 1/2-финалите на Балканиадата в Тирана
Волейболистите на Мартин Стоев отнесоха Сърбия за място в 1/2-финалите на Балканиадата в Тирана