НОВИНИ

Повечето валежи ще спрат до утре сутрин

bnt avatar logo
от БНТ
21:15, 02.02.2022
Чете се за: 02:15 мин.
У нас
Слушай новината

Оправдаха се очакванията за повече валежи в южната половина от страната. До 17.00 часа днес най-голямо е количеството, измерено в Елхово - 26 литра на кв. метър, както и в Бургас - 23 литра на кв. метър, където също валя сняг и се образува снежна покривка.

През нощта ще продължи да вали в Източна България и Родопите, почти навсякъде сняг, но до сутринта в повечето райони валежите ще спрат, най-късно в югоизточните части от страната. Минималните температури утре ще са между минус 4° и 1°, а максималните - между 3° и 8°.

В София, след 2° днес, утре се очаква да бъде около 4°. Облачността ще е променлива, след обяд намаляваща до слънчево време. Вятърът ще е от север-северозапад, умерен, временно силен.

Със слаби валежи от дъжд и сняг ще е сутринта на места по Черноморието, но след обяд облачността и там ще намалее. Ще духа умерен северен вятър, който до вечерта ще стихне.

И в планините преди обяд на места ще превалява сняг. Облачността ще е значителна, но по-късно в повечето райони ще намалее. Ще бъде много ветровито с умерен, временно силен северен вятър. Максималните температури в курортите ще са от минус 7° до минус 2°.

Средиземноморският циклон, причина за валежите на Балканите, ще продължи бавно да се изнася на югоизток от полуострова и утре ще продължи да вали само в южните и източните райони.

Със снеговалежи и максимални температури под нулата ще бъде в Източна Европа. Дъжд ще превалява на Британските острови, в Австрия и Германия, докато във Франция, Испания и Италия ще бъде слънчево.

У нас, и в петък, и през почивните дни ще има много слънчеви часове. Слаби превалявания от дъжд, в планините - от сняг, ще има през нощта срещу неделя. Температурите ще се повишават, по-съществено в началото на новата седмица.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Алберт Попов е готов за Зимните олимпийски игри
Алберт Попов е готов за Зимните олимпийски игри
Автобус аварира на пътя Джебел – Припек
Автобус аварира на пътя Джебел – Припек