НОВИНИ

Пожар избухна в предприятие за преработка на отпадъци край Пловдив

bnt avatar logo
от БНТ , Репортер: Златин Бояджиев
20:14, 31.07.2024 (обновена)
Чете се за: 02:00 мин.
У нас
Слушай новината

Голям пожар избухна край Пловдив. Гори предприятие за преработка на отпадъци край село Царацово. Димът се вижда от километри, включително от магистрала "Тракия".

В близост до предприятието има и транспортна фирма за международни превози. До склада на транспортната база саизгорели три тира.

12 екипа на пожарната са се включили в гасенето. 6 водоноски са изпратени и от община Пловдив.

Областният управител на Пловдив Христина Янчева пристигна на място и съобщи, че огънят е ограничен само в цеха за преработка на отпадъци. Сигналът за пожара е подаден 19.20 часа от работници, които са се намирали на площадката.

Трактори направиха просеки около района на пожара, за да не тръгне към близкото село Царацово. Жители на селото съобщиха че в селото няма задимяване и всичко е спокойно

Димът се вдигна високо и се насочи към Пазарджик. Екип на сектор СОД прави замерване на въздуха по дирята на облака, но не е отчел опасни концентрации, съобщиха от пловдивската пожарна. На по-късен етап ще бъде изпратена и мобилна станция за измерване на атмосферния въздух.

Според разкази на очевидци в съседната на цеха транспортна база се намирали 13 тира, от които три са изгорели. По непотвърдена информация те са били изкарани извън паркинга.

Районът около пожара в индустриалната зона на с. Царацово е отцепен от полицейски автопатрули, които ще останат там и през нощта. До пълното приключване на действияjd на противопожарните екипи е спряно движението на автомобили.

Очаква се утре да бъде извършен оглед за изясняване на причините за запалването и размера на материалните щети, съобщиха от полицията.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube
Вече може да ни гледате и в TikTok
Намерете ни в Google News

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Джесика Фокс е първата състезателка, която печели златни медали и на кану, и на каяк в бързи води
Джесика Фокс е първата състезателка, която печели златни медали и на кану, и на каяк в бързи води
Сърбия се позабавлява с Пуерто Рико за първа победа в Париж
Сърбия се позабавлява с Пуерто Рико за първа победа в Париж