НОВИНИ

Предимно слънчево време през почивните дни

bnt avatar logo
от БНТ
21:30, 20.08.2021
Чете се за: 02:42 мин.
У нас
Слушай новината

През нощта в по-голямата част от страната ще бъде ясно и почти тихо, с изключение на крайните югозападни райони, където облачността ще се задържи значителна и ще превалява. Минималните температури утре ще са от 12° до 19°, в София - 16°.

След обяд повече облаци и превалявания, придружени от гръмотевици, ще има за пореден ден в Югозападна България, докато в останалата част от страната ще е предимно слънчево. Ще духа слаб до умерен североизточен вятър. Максималните температури ще се повишат с около градус-два и в повечето райони ще са от 29° до 34°, малко по-ниски на морския бряг - от 26° до 29°. И там ще преобладава слънчево време.

Ще духа умерен вятър от изток-североизток. Температурата на морската вода е около 26°. Вълнението на морето ще бъде слабо.

Слънчево ще бъде и в планините, с изключение на масивите от Югозападна България, където облачността ще е значителна, с валежи и гръмотевици, по-съществени в следобедните часове. Ще духа умерен северен вятър. Температурите слабо ще се повишат и максималните в курортите ще са от 16° на Алеко, 21 - 22° в Пампорово и Боровец, до 31° в Банско.

Хладно за сезона и с валежи ще бъде за пореден ден в северните части на континента, Европейска Русия и Украйна, които остават под влиянието на обширна многоцентрова област от ниско атмосферно налягане. Друг циклон е причина за валежите на Британските острови. Предимно слънчево ще бъде в повечето райони от Западна и Централна Европа, на Пиринейския полуостров, както и в по-голямата част от Балканите. Повече облаци и превалявания ще има в югозападните райони от полуострова. Температурите ще са близки до обичайните.

У нас в неделя ще бъде слънчево и още малко по-горещо. С повишението на температурите отново се увеличават и областите с голям, много голям и екстремален риск от пожари, съответно районите в жълто, оранжево и червено на картата.

И в близките дни ще преобладава слънчево време, а вероятността за валежи е малка.

Температурите ще продължат бавно да се повишават и във вторник максималните ще са между 31° и 36°. Ново захлаждане, валежи и гръмотевични бури се очакват в сряда, главно в западната половина от страната.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Мбапе може да премине в Манчестър Юнайтед догодина
Мбапе може да премине в Манчестър Юнайтед догодина
Волейболистите ни започнаха с поражение приятелския турнир в Запорожие
Волейболистите ни започнаха с поражение приятелския турнир в Запорожие