НОВИНИ

Предстои ново захлаждане

bnt avatar logo
от БНТ
21:03, 19.05.2021
Чете се за: 02:42 мин.
У нас
Слушай новината

По-топло беше времето днес, в сравнение с вчера. Най-чувствително е затоплянето по Черноморието - 28° в Бургас, 26° във Варна, в София - 24°. Още утре обаче предстои ново захлаждане.

В близките часове в Северозападна, а през нощта главно в Северна България, на места ще превали и прегърми. Остава опасността и от градушки. В останалите райони ще бъде ясно. Минималните температури ще са между 8° и 12°, малко по-високи по Черноморието от 13° до 15°.

С умерен, временно силен северозападен вятър ще прониква по-хладен въздух. Максималните температури ще са от около 17° в Северозападна България до 26 - 27° на места в Югоизточна. На много места ще има валежи, главно в северните и планинските райони ще са придружени и от гръмотевици.

На морския бряг преди обяд ще преобладава слънчево време. Около и след обяд и там нa места ще превали и прегърми. Ще духа слаб до умерен северозападен вятър. Максималните температури ще бъдат между 19° и 24°. Температурата на морската вода е от 11 до 14°. Вълнението на морето ще бъде слабо.

Краткотрайни валежи, на места и гръмотевици ще има и в планините. По най-високите части ще превали и сняг. Ветровито време, с умерен северозападен вятър и максимални температури в планинските курорти от 6° на Алеко до 16° в Банско.

На Балканския полуостров от северозапад ще нахлува по-хладен въздух, температурите ще се понижават, облачността ще е значителна, ще има и валежи. Слънчево ще се задържи в южните райони от полуострова.

В Западна Европа облачността ще е разкъсана, на места намаляваща до слънчево време. В централноевропейските страни на много места ще превалява дъжд. Валежи ще има и на изток в Украйна, Беларус и в западните райони от Европейска Русия. В останалата част от Източна Европа ще бъде слънчево.

У нас в петък ще бъде ветровито и много по-хладно от обичайното. На много места ще има и валежи, по-значителни в източните райони. През нощта срещу събота валежите ще спрат, облачността ще намалее, а вятърът чувствително ще отслабне. В събота ще започне затопляне, което ще продължи и в неделя, и в началото на новата седмица. Ще бъде и слънчево, с много малка вероятност за превалявания.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Един милион българи страдат от затлъстяване
Един милион българи страдат от затлъстяване
"Ер Франс" използва олио в горивото за дълъг полет
"Ер Франс" използва олио в горивото за дълъг полет