НОВИНИ

Предупреждение за значителни валежи в 8 области от страната

bnt avatar logo
от БНТ
21:12, 28.12.2021
Чете се за: 02:20 мин.
У нас
Слушай новината

И през следващото денонощие времето ще се задържи облачно, а в източната половина от страната ще има и валежи от дъжд, значителни по количество на места в Родопите и крайните южни и източни райони. Причината за очакваните валежи у нас е средиземноморски циклон, който преминава през Балканския полуостров.

Сутринта в Североизточна България ще има условия за поледици. В Западна България ще има предимно ръмежи, преди обяд на много места и мъгли. Минималните температури ще са между 0° и 5°, а максималните - между 3° и 8°, малко по-високи в крайните южни райони. Ще духа слаб североизточен вятър, вечерта ще се ориентира от северозапад.

Облачно и дъждовно ще бъде времето по Черноморието. Ще духа до умерен източен вятър. Максимални температури - между 8 и 10 градуса. Вълнението на морето ще бъде слабо.

Облачността и в планините ще е значителна, ще бъде и мъгливо, а в източната половина от страната ще има и валежи от дъжд. В Родопите, Странджа и Сакар се очакват значителни количества.

В масивите от Западна България валежите ще са слаби, над 1600 метра ще са от сняг. Преди обяд вятърът ще е южен, до края на деня ще се ориентира от северозапад.

В по-голямата част от континента времето ще е предимно облачно с валежи. В Западна и Централна Европа, както и на много места на Балканите, ще вали дъжд, докато сняг ще вали в северната половина от Скандинавския полуостров и на места в Европейска Русия. В прибалтийските страни и Беларус валежите ще са от дъжд и сняг и там ще има условия за поледици.

У нас през нощта срещу четвъртък валежите ще продължат, а в четвъртък ще се задържи облачно, на места в низините мъгливо. В петък в много райони облачността временно ще намалява до слънчево време, а с усилване на вятъра от северозапад ще се затопли, дневните температури ще се повишат с 5 - 6 градуса. Новата година ще започне с ветровито и сравнително топло време.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
"Денят започва" на 29 декември: Икономика в кризата - гласът на бизнеса и анализаторите
"Денят започва" на 29 декември: Икономика в кризата - гласът на бизнеса и анализаторите
Алберт Попов и Камен Златков продължават с подготовката си в Банско
Алберт Попов и Камен Златков продължават с подготовката си в Банско