НОВИНИ

Премиерът: Независимо от опитите за сплашване - с бомбените заплахи по имейл, не е страшно да се гласува

bnt avatar logo
от БНТ
10:09, 29.03.2023
Чете се за: 03:05 мин.
Политика
Слушай новината

"Служебното правителство положи много усилия, за да бъдат предстоящите избори свободни, честни и добре организирани, въпреки неяснотите и слабостите на бързо гласуваните от предишния парламент промени в изборното законодателство. Умората от честите избори не променя важния факт, че да гласуваш е израз на основно политическо право. Независимо с какво се опитват да ви сплашват - с машините, с видеонаблюдението, с бомбените заплахи по имейл, не е страшно да се гласува", заяви премиерът Гълъб Донев преди днешното заседание на Министерския съвет.

По думите му ще бъде страшно, ако се пропусне възможността да се излъчат достойни хора, които да представляват България.

Радев: Това са хибридни атаки без реална заплаха за бомбени атентати

Гълъб Донев подчерта, че предстоят важни управленски решения, които няма накъде повече да се отлагат във времето.

"Разбирам хората, които се чувстват подведени, огорчени и обезверени. Те вероятно ще бъдат мотивирани в избора си от негативни емоции, но когато преобладава ефектът на емоциите обикновено се стига до дефект на избора. Затова е нужно да вземе връх разумът. По-добре е 5 пъти да обмислим преди да избираме, вместо 5 пъти да избираме без резултат", допълни Гълъб Донев.

Той призова хората да обмислят добре кой искат да ги представлява в 49-ото Народно събрание, на кого ще бъдат делегирани решенията, от които ще зависи какъв ще бъде животът в България.

"Тези, които не гласуват, също избират. Когато не гласувате отново участвате във формирането на крайния резултат. Не продавайте гласа си и не се отнасяйте с безразличие към явлението "купен вот", това е предизвестена кражба. Политиците, които купуват гласа ви днес, утре ще откраднат от правото ви на по-добър живот", добави премиерът.

Гълъб Донев подчерта, че вотът за парламент не е хазартна игра. "Нямаме по-важно занимание тази неделя от прякото участие в поредните парламентарни избори", каза още Гълъб Донев.

Служебният правосъден министър Крум Зарков отново обяви, че правителството е приело за втори път законопроекта за противодействие на корупцията по високите етажи на властта, който беше гласуван на първо четене в парламента.

МС отново прие законопроекта за противодействие на корупцията по високите етажи на властта

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Марек и Дунав ще спорят в София за място във волейболния елит
Марек и Дунав ще спорят в София за място във волейболния елит
Баскетболистът Емил Стоилов: Гордост е да представям България
Баскетболистът Емил Стоилов: Гордост е да представям България