НОВИНИ

Преобразен Байерн не даде шансове на Лацио и се класира за четвъртфиналите в Шампионската лига

Борил Гочев
от Борил Гочев
23:52, 05.03.2024
Чете се за: 03:05 мин.
Спорт
преобразен байерн даде шансове лацио продължава четвъртфиналите шампионската лига
Слушай новината

Отборът на Байерн Мюнхен се класира за следващата фаза в настоящото издание на Шампионската лига, след като в мач реванш от осминафиналите на надпреварата победи с класическото 3:0 Лацио на своя "Алианц Арена".

По този начин "баварците" заличиха минималния си пасив от първия двубой срещу момчетата на Маурицио Сари и с общ резултат 3:1 продължават напред в най-престижния европейски клубен турнир.

Въпреки неубедителното си представяне през последните няколко седмици тази вечер шампионът на Германия излезе пределно мотивиран пред собствена публика и тотално надигра "бианкочелестите", които ще трябва да почакат още, за да играят отново в четвъртфиналите на състезанието. Единственият подобен случай в историята датира от сезон 1999/00, когато италианският клуб губи от Валенсия във фазата на най-добрите осем.

Днес в Мюнхен обаче домакините поеха контрола от самото начало и започнаха веднага да търсят път към вратата на Иван Проведел, макар колебливите им изяви в защита на няколко пъти да дадоха шанс на играч на Лацио да отправи изстрел.

В крайна сметка нулевото равенство се задържа до 39-ата минута, когато Томас Мюлер получи центриране в наказателното поле и свали топката за Рафаел Герейро, който не успя да осъществи добър контакт с топката, но за негово щастие това се превърна в подаване за Хари Кейн, който с глава даде аванс на Байерн.

Още до почивката съставът на Томас Тухел вече водеше с 2:0, след като Матайс де Лихт отправи удар от въздуха след лошо изчистване на отбраната на гостите, а Мюлер бе на правилното място, за да отклони кълбото във вратата на Проведел, удвоявайки преднината на своя тим.

През второто полувреме доминацията на германците продължи и така се стигна до 66-ата минута, когато Лерой Сане стреля отдалеч, стражът на "римските орли" изби, но право в краката на Кейн, който отблизо оформи крайното 3:0.

С този категоричен успех Байерн Мюнхен си осигури място на четвъртфиналите в Шампионската лига за пети пореден и общо 22-и път в историята си, което е рекордно постижение за турнира, откакто той се провежда под това наименование.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Гледайте НА ЖИВО спорт безплатно на:

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
ПСЖ отново се справи с Реал Сосиедад след шоу на Мбапе и продължава напред в Шампионската лига
ПСЖ отново се справи с Реал Сосиедад след шоу на Мбапе и продължава напред в Шампионската лига
Лия Каратанчева се класира за втория кръг на тенис турнир в Санто Доминго
Лия Каратанчева се класира за втория кръг на тенис турнир в Санто Доминго