НОВИНИ

Преслав Боруков и Илия Груев пред БНТ: Липсваше ни късмет (ВИДЕО)

преслав боруков илия груев бнт липсваше късмет видео
bnt avatar logo
от БНТ
21:32, 10.09.2023
Чете се за: 02:32 мин.
Спорт
Слушай новината

Двама от родните национали Преслав Боруков и Илия Груев се обединиха около мнението, че липсата на късмет е попречила на България в мача срещу Черна гора, загубен с 1:2 като гост.

Боруков, който отбеляза за 1:1 сподели пред БНТ, че през цялото време "лъвовете" са държали инициативата, но в крайна сметка малшансът им е попречил да стигнат до успеха.

"Аз не смятам, че Черна гора е била с нещо по-добра от нас. През целия мач ние държахме инициативата, държахме топката. Правихме това, което изискваше треньорският щаб от нас. След червения картон второто полувреме ги обкръжихме, но накрая и заради нашето желание да победим оставихме пространства за контраатака и... просто малшанс. Футболът е надхитряване, надиграване. Трябваше да развием по-добре 2-3 наши атаки преди техния първи гол. Пак ще го кажа. Абсолютна липса на късмет и малшанс", заяви младият нападател, който днес реализира своя дебютен гол за националния тим.

Илия Груев от своя страна изрази съжаление, че "трикольорите" не са успели да се възползват от своите шансове и подчерта, че на този отбор ще му бъде нужно време, за да израсне.

"Нямахме късмет днес. Много малко ни липсваше. Вкарахме за 1:1, натиснахме ги, но ни вкараха с една контраатака. Трудно е да се обясни. Нямаме късмет да влязат и при нас така 1-2 гола. Имахме толкова много възможности. Това е футболът", сподели Груев.

"Днес се чувствах много добре на терена. Това е моята позиция, но ще играя, където ме пусне треньорът. Аз му имам доверие. Това е процес (изграждането на отбор) и му е нужно време, както за всички останали неща в живота", добави новото попълнение на Лийдс.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
30 младежи от 3 континента завършиха космическа програма в София
30 младежи от 3 континента завършиха космическа програма в София
Младен Кръстаич пред БНТ: Всичко опира до липсата на малко късмет, ако сте видяли нещо негативно, то ще се отнася за мен (ВИДЕО)
Младен Кръстаич пред БНТ: Всичко опира до липсата на малко късмет, ако сте видяли нещо негативно, то ще се отнася за мен (ВИДЕО)