НОВИНИ

През целия празничен ден времето ще е слънчево и топло

bnt avatar logo
от БНТ
12:28, 02.05.2021
Чете се за: 02:40 мин.
У нас
Слушай новината

Максималните температури ще са между 28 и 33 градуса, малко по-ниски по Черноморието - между 23 и 27 градуса, в София - около 29 - 30°. В близките часове ще се развива купеста облачност и на отделни места са възможни краткотрайни валежи, с по-голяма вероятност в планините и планинските райони. Вятърът ще е слаб до умерен от запад-югозапад.

През нощта и утре облачността ще е променлива. Само на отделни места в Източната половина на страната и в планинските райони ще превали дъжд. Очакват ни сутрешни температури между 12° и 17°.

Вятърът ще се ориентира от северозапад, ще е умерен и с него ще нахлува по-хладен въздух, който ще понижи максималните температури, в сравнение с днес и ще са между 22° и 27°, малко по-високи на места в Югоизточна България.

И в планините облачността ще е променлива и само на отделни места, главно след обяд и вечерта, ще има слаби валежи от дъжд. Ще духа умерен северозападен, по високите части на Рила и Пирин - до силен западен вятър. Ще е по-хладно, с максимални температури в курортите между 14 и 17 градуса, на Алеко - около 10 градуса.

И на Балканите температурите ще се понижат, но все още ще останат по-високи от средните за периода. Облачността ще е разкъсана, след обяд - предимно значителна, но валежи почти не се очакват.

Значителни валежи от дъжд обаче се очакват във Великобритания, която е под влиянието на атлантически циклон. Студеният въздух от Британските острови ще обхване Западната част на Континента и Пиренейския полуостров и температурите там ще станат по-ниски от обичайните. Сравнително студено остава и на Скандинавския полуостров, където се очакват отново валежи от сняг.

У нас във вторник температурите ще продължат да се понижават и ще станат близки до нормалните за началото на месец май. След обяд и до полунощ в Южна България и източните райони ще има краткотрайни валежи от дъжд.

В сряда и четвъртък около и след обяд ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и главно в западната половина от страната ще има краткотрайни валежи, придружени от гръмотевици. Ще започне повишение на температурите и в петък, в отделни райони те отново ще надхвърлят 30°.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Челси се справи със съседа си Фулъм
Челси се справи със съседа си Фулъм
Милан втори в класирането след успех срещу Беневенто
Милан втори в класирането след успех срещу Беневенто