НОВИНИ

Президентът Радев е провел среща на тема "Корупция" със секретар от финансовото министерство на САЩ

bnt avatar logo
от БНТ
20:18, 02.06.2021
Чете се за: 01:27 мин.
У нас
Слушай новината

Президентът Румен Радев се срещна с Пол Ахърн - първи заместник помощник секретар в Министерството на финансите на САЩ, а темата на разговорите, според официалното съобщение, е била именно корупция. На срещата е присъствал и американският посланик в България Херо Мустафа.

Държавният глава посочва, че българското общество се намира във важен момент от своето развитие и има огромни очаквания от страна на гражданите за възстановяване на доверието в държавността и за повече прозрачност в работата на институциите.

Затова искаме хората, които заемат важни постове в управлението на страната да бъдат открити, както и всички магистрати. Да има прозрачност по отношение на банковите им сметки и имуществото им, независимо дали у нас или в чужбина, подчертава Румен Радев.

По думите на президента инвестицията в прозрачност и борбата с корупцията е не само защита на националната ни сигурност, но и на икономическите интереси и гражданските свободи. От решителните стъпки в тази насока зависи и възстановяването на бизнес средата в България.

Обща е изразената позиция за необходимостта от още по-активно партньорство между България и САЩ в борбата с организираната престъпност и корупцията и за укрепване на върховенството на закона.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Първа реакция на Делян Пеевски за санкциите от САЩ
Първа реакция на Делян Пеевски за санкциите от САЩ
Служебният кабинет: Активността на прокуратурата води институциите към открита война (Обзор)
Служебният кабинет: Активността на прокуратурата води институциите към открита война (Обзор)