НОВИНИ

Проф. Михайлов: Приветствам отпадането на почти всички мерки

bnt avatar logo
от БНТ
19:40, 28.03.2022
Чете се за: 01:47 мин.
Още
Слушай новината

"Епидемичната обстановка трябва да отпадне в петък, 1-ви април. Мерките отпадат постепенно в Европа и в целия свят. Затова приветствам непродължаването на епидемиологичната обстановка и отпадането на почти всички мерки", заяви проф. Георги Михайлов, заместник-председател на комисията по здравеопазване в Народното събрание, депутат от парламентарната група на БСП.

Той допълни, че се съобразява с решенията, които ще излага Министерството на здравеопазването след непродължаване на епидемиологичната обстановка.

Носенето на маски вероятно няма да отпадне на 1 април

"Важното е, че се разделяме с всички тези проблеми, които до голяма степен затормозваха живота на нацията, но безспорно - всяка инфекция може да се завърне. Това е край на истерията", подчерта проф. Михайлов.

По думите му ковид не се оказа чумата на века, но всичко това се отрази на икономиката, на културата, на младото поколение.

Тодор Кантарджиев: Маските в градския транспорт трябва да останат

За носенето на маски проф. Михайлов каза: "Маската е последното нещо, което ще ни спаси от такава въздушно-капкова инфекция и затова не трябва да си концентрираме вниманието върху този въпрос".

Според него основният спор, който трябва да продължи, е за ваксините. "Ваксината против COVID-19 няма да спаси тотално от инфекция, но ще намали броя на заболелите и тежестта на заболяването", каза още проф. Георги Михайлов.

Вижте целия разговор във видеото.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
ЕК ще прави обща платформа за регистрация на бежанците от Украйна
ЕК ще прави обща платформа за регистрация на бежанците от Украйна
Започна протестът на ЦСКА срещу БФС, Бербатов и Стойчо Младенов го подкрепиха (Обзор)
Започна протестът на ЦСКА срещу БФС, Бербатов и Стойчо Младенов го подкрепиха (Обзор)