НОВИНИ

Производството по казуса "Даная" не е прекратено, заявиха от прокуратурата

Мая Димитрова
от Мая Димитрова
14:09, 24.04.2024
Чете се за: 01:27 мин.
У нас
протест пирогов майката даная настоява оставката директора
Слушай новината

Софийска градска прокуратура не е прекратила досъдебното производство по случая "Даная". Това заяви за БНТ говорителят на прокуратурата Христо Кръстев.

По-рано в "Денят започва" служебният здравен министър д-р Галя Кондева заяви, че в министерството е постъпила информация, че производството е прекратено.

В съобщение до медиите от Министерство на здравеопазването поясняват, че прекратеното производство е "по отношение на изпълнителния директор на УМБАЛСМ "Н. И. Пирогов" е на база извършена проверка на констатациите, съдържащи се в доклад на Звено "Вътрешен одит" в Министерството на здравеопазването и доклад от проверка на Агенцията за държавна финансова инспекция. Мотивът за отказа е липсата на данни за престъпление".

Преди дни служебният министър на здравеопазването Галя Кондева отмени заповедта за уволнение на директора на УМБАЛСМ "Н. И. Пирогов" д-р Валентин Димитров. Мотивът - проверките на отговорните институции не са установили злоупотреби и корупционни практики, които да налагат смяна на ръководството на спешната болница.

Потвърдено е единствено, че при възлагането на обществени поръчки в лечебното заведение са допуснати административни нарушения.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube
Вече може да ни гледате и в TikTok
Намерете ни в Google News

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Тайрийз Макси взе приза за Най-прогресиращ играч в НБА за сезона
Тайрийз Макси взе приза за Най-прогресиращ играч в НБА за сезона
Капитанът и легенда на Атлетик Билбао напуска клуба
Капитанът и легенда на Атлетик Билбао напуска клуба