НОВИНИ

Велико Минков призова майката на сина си да признае бащинството му, Габриела отказа коментар

Карина Караньотова
от Карина Караньотова
17:30, 02.05.2024
Чете се за: 03:05 мин.
У нас
Слушай новината

Още преди ДНК анализът да е готов, Велико Минков беше убеден, че e баща на бебето на Габриела. Малкият бил пълно негово копие.

"Тестът показва изключително убедително, че аз съм бащата на детето, като ако трябва да го изразим в проценти това е 99% с още 9 деветки след запетайката и една осмица, така че по-убедително от това не може да бъде", каза Велико Минков, баща на малкото дете на Габриела.

Досега Габриела отричаше детето да е на Велико, а в акта за раждане като баща е вписан убитият Пейо Пеев, тъй като двамата сключили брак седмица преди раждането. Велико Минков обаче води дело за бащинство в Бургаския съд още от септември 2023 г., като следващото заседание е насрочено за 14 май. Той призовава Габриела да признае иска.

"Ако го направи това в следващите дни до 14-и тя ще покаже, че поставя детето на първо място", каза Велико Минков.

Преди два дни Софийският апелативен съд пусна под домашен арест майката, обвинена в убийство. Потърсихме я на домашния ѝ адрес.

- БНТ: Да Ви попитаме как ще коментирате излезлия ДНК тест днес за Кристиан?

Отказвам всякакви интервюта, ще дойде и този момент, няма да е днес.

Децата на Габриела са при семейството на Пейо. Основните грижи за тях полага сестра му. Тя също е недоволна и притеснена от това, че Габриела е под домашен арест. Според нея това може да е първа стъпка към връщането на децата на майката, което няма да е за тяхно добро.

"Във времето тя ги е неглижирала, за което излизат все повече доказателства. Детето, с което съм неотлъчно последните 3 месеца, постоянно разказва, че е оставяно само и има изключително голям страх да не бъде оставено, казва, че е оставяно само с малкото бебе", разказа Милена Йорданова, сестра на убития Пейо Пеев.

Велико и семейството на Пейо се сближиха след бруталното убийство. Той редовно вижда сина си и гарантира, че дори при потвърдено от съда бащинство, няма да разделя двете деца.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube
Вече може да ни гледате и в TikTok
Намерете ни в Google News

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Моуриньо отказал на два пъти да поеме Португалия
Моуриньо отказал на два пъти да поеме Португалия
Кой ще поеме отговорност за създаването на частната болница "Мама и аз"?
Кой ще поеме отговорност за създаването на частната болница "Мама и аз"?