НОВИНИ

Близо 20 градуса около обяд, но след това дъжд и гръмотевици

В петък и събота също ще вали

Снимка: БТА
bnt avatar logo
от БНТ
12:20, 02.05.2024
Чете се за: 02:27 мин.
У нас
Слушай новината

Днес максималните температури ще са предимно между 17° и 22°, в София около 19°, в комбинация със слаб до умерен вятър от изток-североизток. Ще бъде облачно. Ще има и валежи от дъжд, на повече места, по-интензивни след обяд в Югозападна България, където ще са придружени и от гръмотевици.

През нощта валежи се очакват главно в западната част на страната. Очакват се минимални температури между 10° и 15°. Утре през деня валежите ще са повсеместни, като в планинските райони ще са значителни и ще са придружени от гръмотевици. На места в Югозападна България, Родопската област и западните райони на Горнотракийската низина ще има условия и за градушки.

Вятърът ще бъде умерен, временно силен, в следобедните часове от запад. Дневните температури ще се понижат и максималните ще са между 13° и 18°, в София около 13°.

По Черноморието ще бъде облачно и с валежи от дъжд, на места значителни. Ще духа слаб до умерен североизточен вятър. Максималните температури там ще са от 15° до 17°. Вълнението на морето ще е 1-2 бала.

И в планините ще е облачно, ветровито и с валежи от дъжд, над около 2000 метра от сняг. В масивите от Западна България, Родопите, Средна гора и района на Централен Балкан валежите ще са значителни, придружени от гръмотевици и временно усилване на вятъра. По върховете ще има условия за виелици.

Значителна ще е облачността и над по-голямата част от Балканския полуостров и на много места ще има валежи от дъжд. В централните райони валежите ще са значителни по количество и с гръмотевици. С повече слънчеви часове и почти без валежи, но ветровито ще бъде в Югоизточна Гърция.

У нас и в събота ще се задържи облачно с валежи, които след обяд ще започнат да спират, най-късно в южните райони от страната.

Дневните температури слабо ще се повишат и максималните ще бъдат между 15° и 20°. В неделя, на Великден, ще преобладава слънчево време, а температурите ще започнат да се повишават.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube
Вече може да ни гледате и в TikTok
Намерете ни в Google News

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Фермери искат гаранционен фонд за щети в земеделието
Фермери искат гаранционен фонд за щети в земеделието
БСП регистрира листата си с кандидати за евродепутати в ЦИК
БСП регистрира листата си с кандидати за евродепутати в ЦИК